2 villámgyors mézeskalácsos desszert

Isteni finom és gyorsan elkészíthető karácsonyi desszerteket hoztunk!

Nutellás–gyömbéres csodasüti

nutella, suti gyors

Hozzávalók:

  • 1 1/4 csésze vaj
  • 2 1/2 csésze liszt
  • 1/2 tk. szódabikarbóna
  • 2 tk. őrölt fahéj
  • 2 tk. őrölt gyömbér
  • ½ tk. őrölt szegfűszeg
  • ¼ tk. só
  • 1/2 csésze barna cukor
  • 1/4 csésze fehér cukor
  • 1 nagy tojás
  • 1/2 csésze szirup
  • 3/4 csésze sötét vagy tejcsokoládé pasztilla
  • 1/2 csésze Nutella

Elkészítés:

  1. Egy nagy tálban keverjük össze a lisztet, a szódabikarbónát, a fahéjat, a gyömbért, a szegfűszegeket és a sót. Tegyük félre.
  2. Egy kisebb tálban keverjük össze a lehűtött vajat, a barna és a fehér cukrot, amíg sima nem lesz. Tegyük hozzá a tojást és a szirupot.
  3. Keverjük össze, majd a másik tálban félretett összetevőket is adjuk a masszánkhoz.
  4. Ezután tegyük hozzá a csokipasztillákat.
  5. A tésztánk felét öntsük a tepsibe, majd jöhet rá a Nutella. Ezután a maradék tésztát is öntsük a Nutellára.
  6. Szórjuk meg a tésztánk tetejét csokipasztillával, és irány a 180 fokra előmelegített sütő.

(via)

Gyömbéres pohárkrém

gyomber, mousse

Hozzávalók:

  • 1 14 uncia (kb. 400 g) hűtött kókusztej krém
  • 1/2 csésze juharszirup
  • 1 ek. fekete melasz
  • 1/2 tk. vanília kivonat
  • 1 ek. + 1 teáskanál fahéj
  • 2 tk. gyömbér
  • 1/4 tk. szerecsendió

Elkészítés:

  1. Néhány órát vagy egy éjszakát hűtsük a kókusztej krémet, amit aztán keverjünk össze a sziruppal, melasszal és vaníliával.
  2. Adjunk hozzá fahéjat, gyömbért, szerecsendiót és keverjük mindaddig, amíg minden össze nem áll.
  3. Öntsük a keveréket pohárba, és hűtsük legalább 1 órán át.

(via)



Forrás: https://www.nlcafe.hu/advent_mezeskalacs/20181205/szuperfinom-gyors-mezeskalacs-desszert/

nlcafe.hu

A Petrényi Család Honlapja

Ha tetszett, oszd meg ezt a cikket!

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn