?>

Foszlós, diós-fahéjas tekercsek: ezzel a kelt tésztával könnyű dolgozni

Ez a fahéjas tekercs valami csúcs, a tészta puha, a töltelék pedig dióval még jobb.

dios-fahejas-tekercsek
 

Ha megkóstolod, legalább annyira szeretni fogod, mint a kakaós csigát. A fahéjas tekercs tökéletes napindító egy pohár itallal, de a vendégeket is bátran megkínálhatod vele. Ha van időd, készítsd saját kezűleg a tésztát, megéri a fáradságot. Ha maradna belőle, csomagolj belőle tízóraira. 

Diós-fahéjas tekercsek

Hozzávalók:

A tésztához

  • 60 dkg liszt
  • 10 dkg cukor
  • 10 dkg vaj
  • 5 dkg élesztő
  • 2.5 dl tej
  • 2 db tojás
  • 1 csipet só

A töltelékhez

  • 10 dkg vaj
  • 8 dkg cukor
  • 6 dkg dió
  • 2 teáskanál fahéj
Recept idők
  • előkészítési idő: 35 perc
  • elkészítési idő: 20 perc
 

Elkészítés:

A langyos tejet keverd össze egy teáskanál cukorral, morzsold hozzá az élesztőt, majd pihentesd, amíg fel nem fut. Amikor jól megemelkedik, rakd az átszitáld liszthez, a puha vajhoz, majd dolgozd össze, add hozzá a maradék cukrot, a sót és a tojásokat is. Dagaszd simára, közepesen lágy, de rugalmas tésztát kell kapnod. Takard le, és keleszd a duplájára körülbelül 45 perc alatt. 

Közben keverd össze a puha vajat, a cukrot, a kis darabokra vágott diót és a fahéjat.
A megkelt tésztát nyújtsd ki lisztezett felületen téglalap alakúra. Kend meg a vajas keverékkel. Szorosan csavard fel úgy, hogy a tészta vége alul maradjon, és szeleteld fel négy-öt centis darabokra. Rendezd a tekercseket sütőpapírral bélelt tepsibe, és keleszd még 30 percig. Ezt követően told forró sütőbe, és 180 fokon süsd meg 20 perc alatt. 

Ha gyorsabb sütire vágysz, a tekercseket kelt tésztából is elkészítheted. Vaníliás töltelékkel is isteni. 



Forrás: https://femina.hu/recept/dios-fahejas-tekercsek/

femina.hu

A Petrényi Család Honlapja

Ha tetszett, oszd meg ezt a cikket!

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn