?>

Sütőtökös tésztából isteni pufi palacsinta: egész ősszel így fogod sütni

Az ősz kedvenc fűszerei is belekerülnek a pillekönnyű, sütőtökös tésztájú palacsintába.

sutotokos-tesztaju-palacsinta

Maradék sütőtök újrahasznosítására is kiválóan alkalmas a sütőtökös tésztájú palacsinta. Bár itthon még szokatlannak tűnhet, Amerikában nagy hagyománya van. A palacsintába kerülő fűszerektől a tészta illatfelhőben úszik. Tálalhatod karamellöntettel, juharsziruppal, dióval, más magvakkal, hogy még tovább fokozd az élményt. 

Sütőtökös tésztájú palacsinta

Hozzávalók:

  • 1.5 bögre liszt
  • 1 bögre sütőtökpüré
  • 2 teáskanál sütőpor
  • 1 mokkáskanál fahéj
  • 0.5 mokkáskanál szegfűszeg
  • 0.5 mokkáskanál gyömbér
  • 1 bögre tej
  • 2 db tojás
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 2 teáskanál cukor
  • 1 csipet só
  • vaj a sütéshez
Recept idők
  • Előkészítési idő: 15 perc
  • Elkészítési idő: 20 perc
 

Elkészítés:

Egy nagy tálban keverd össze a lisztet, a sütőport, a cukrot, a sót, a fahéjat, a vaníliát, a szegfűszeget és a gyömbért. Külön edényben dolgozd össze a tejet és a sütőtökpürét, majd add hozzá a tojást. Forgasd hozzá a száraz hozzávalókat, és keverd simára a masszát.

Egy serpenyőben olvaszd meg a vajat, és kanalazz bele a püréből. Közepes hőmérsékleten süsd a tésztát addig, amíg buborékok kezdenek kialakulni a palacsinta felszínén. Ez körülbelül három perc, majd fordítsd át a tésztát, és a másik oldalát is süsd aranysárgára. 
A sütőtökkrémlevest sem lehet kihagyni ősszel. Körtével gazdagítva, gyömbérrel fűszerezve isteni. 

 


Forrás: https://femina.hu/recept/sutotokos-tesztaju-palacsinta/

femina.hu

A Petrényi Család Honlapja

Ha tetszett, oszd meg ezt a cikket!

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn