Káposztás tészta ropogós baconnel: legalább olyan jó, mint a hagyományos

Ez nem a nagyiféle káposztás cvekedli, de biztos, hogy a ress, baconös és fűszeres tésztát is szeretni fogod.

baconos-kaposztas-teszta

Ha rohanós hétköznapokon is ragaszkodsz ahhoz, hogy otthon főzz valami finomat és laktatót, a káposztás-baconös tészta remek választás lehet. Fehér káposztából készítsd el, hisz vitaminban gazdag, a bélrendszerre is jótékony hatással van, és most is könnyen beszerezheted. A fokhagyma, a bacon és a kömény adja meg igazán az egyszerű étel nagyszerű ízét. 
 

Káposztás-baconös tészta

Hozzávalók:

  • 50 dkg tészta
  • 1 fej kisebb káposzta
  • 1 mokkáskanál fűszerkömény
  • 10 dkg bacon
  • 3 szál snidling
  • 1 fej vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • bors
Recept idők
  • Elkészítési idő: 30 perc
 

Elkészítés:

A tésztát dobd forrásban lévő vízbe, szórj hozzá sót, és főzd meg körülbelül tíz perc alatt. Szűrd le, és csepegtesd le. A káposzta torzsáját távolítsd el, és szeld fel ízlés szerint. Az apróra vágott bacont pirítsd meg egy serpenyőben, majd vedd ki a szalonnadarabokat.
 

A visszamaradt zsíron süsd meg a kis kockákra vágott vöröshagymát, majd amikor már megfonnyad, dobd hozzá a zúzott fokhagymát is. Rakd hozzá a káposztát, és kevergetve süsd négy-öt percig, majd önts hozzá kevés vizet, és párold puhára. Közben ízesítsd sóval, borssal és köménnyel. Forgasd hozzá a tésztát, és süsd össze egy-két perc alatt, majd szórd meg aprított snidlinggel. 
Az erdélyi paradicsomos káposztát is muszáj kipróbálnod még idén télen! 

 


Forrás: https://femina.hu/recept/kaposztas-baconos-teszta/

femina.hu

A Petrényi Család Honlapja

Ha tetszett, oszd meg ezt a cikket!

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn