Fűszeres, paradicsomos csirkemell vastag sajtréteggel: ez biztosan nem szárad ki

Nem lesz panasz, ha zöldfűszerrel és fokhagymával megbolondított, nyúlós sajttal turbózott fogás lesz az ebéd.

sajtszoszos-csirkemell

Ne törd sokáig a fejed, mit főzz legközelebb! Csupán néhány perc előkészület után mehet is a sütőbe a csirkemell, amiből fenséges, szaftos finomság lesz. A paradicsom mellett vagy helyett más zöldség is kerülhet a vastag, nyúlós sajtréteg alá. Bármilyen körettel kiváló, és meg sem terheli a gyomrot. 

Sajtos, paradicsomos csirkemell

Hozzávalók:

  • 70 dkg csirkemell
  • 15 dkg sajt
  • 2 db paradicsom
  • 2 dl tejszín
  • 2 gerezd fokhagyma
  • bors
  • zöldfűszer
Recept idők
  • Előkészítési idő: 15 perc
  • Elkészítési idő: 50 perc
 

Elkészítés:

A csirkemellet öblítsd le, majd itasd le róla papírtörlővel a nedvességet. Vágd vékony szeletekre, és sózd, borsozd ízlés szerint, majd kevés olajon süsd oldalankét három-három percig. A tejszínt keverd össze a zúzott fokhagymával és a reszelt sajt felével, a paradicsomot pedig vágd karikákra.
 

A csirkemellet rakd zsiradékkal kikent tepsibe, tedd rá a paradicsomszeleteket, szórd meg zöldfűszerrel, majd öntsd rá a tejszínes, sajtos keveréket. Helyezd az előmelegített sütőbe, és 180 fokon süsd meg 40-50 perc alatt. A vége felé szórd rá a maradék reszelt sajtot. Amennyiben szükséges, vedd le róla a fóliát, és nagyobb lángon pirítsd meg. 
A joghurtban pácolt csirkemell is kitűnő ebédre, vacsorára egyaránt. Olyan puha lesz, hogy szinte szétolvad a szádban. 

 


Forrás: https://femina.hu/recept/sajtos-paradicsomos-csirkemell-recept/

femina.hu

A Petrényi Család Honlapja

Ha tetszett, oszd meg ezt a cikket!

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn