Sűrű, tárkonyos pulykaraguleves sok zöldséggel, cipóban tálalva

A cipóban tálalt pulykaraguleves olyan laktató, hogy főételként is kínálhatod.

pulykaraguleves-cipoban

Ez a leves igazán tartalmas, hisz a pulykamell mellett rengeteg zöldség is kerül bele. Igazi immunerősítő, különleges fűszerét, a tárkonyt pedig a népi gyógyászatban emésztést serkentőként is használják. Mikor kerüljön az asztalra, ha nem az influenzás időszakban? A tálalásnak is add meg a módját, cipóban még izgalmasabb!

Tárkonyos pulykaraguleves cipóban

Hozzávalók:

  • 30 dkg pulykamell
  • 20 dkg borsó
  • 4 db cipó
  • 3 db sárgarépa
  • 2 db fehérrépa
  • 0.5 db zeller
  • 1 db vöröshagyma
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 2 db leveskocka
  • 1 csokor petrezselyem
  • bors
  • 2 dl tejszín
  • 0.5 db citrom
  • tárkony
  • olaj
Recept idők
  • Előkészítési idő: 15 perc
  • Elkészítési idő: 50 perc
 

Elkészítés:

Egy jó nagy lábosban hevítsd fel az olajat, majd dobd rá az apróra vágott vöröshagymát, és dinszteld meg. Tedd hozzá a kis kockákra szelt pulykahúst, és kevergesd fehéredésig. Add hozzá a felkarikázott répákat, a zellert, és a hússal együtt dinszteld 5-10 percig, majd szórd hozzá a sót, a borsot, az ételízesítőt, a tárkonyt és a felaprított fokhagymát. Öntsd fel két liter vízzel, morzsold bele a leveskockákat, és forrald fel. Kis lángon főzd a húst és a zöldségeket puhára 30-40 perc alatt, félidőben tedd hozzá a zöldborsót és a gombát. 
 

Egy kis tálban keverd össze a tejszínt két-három merőkanál forró levessel, szórd hozzá a lisztet, és keverd simára. Öntsd a forrásban lévő leveshez, szórd meg az apróra vágott friss petrezselyemzölddel, csavard bele a citrom levét, majd forrald össze. A cipó tetejét vágd le, a belsejét szedd ki, kanalazd bele a levest. A tetejét visszatéve tálald.  
A húsgombócos csorba leves erdélyi specialitás, akár ebbe is kerülhet tárkony. 

 


Forrás: https://femina.hu/recept/tarkonyos-pulykaraguleves-cipoban/

femina.hu

A Petrényi Család Honlapja

Ha tetszett, oszd meg ezt a cikket!

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn