Almával, hagymával sült, pácolt sertésszelet: tepsiben jó szaftosra sül

A fűszeres sertésszelet sokkal ízletesebb lesz, ha zöldséggel, gyümölccsel együtt sütöd, és borral locsolgatod.

almas-hagymas-sertessult

A könnyen fűszerezhető, omlós sertésszeletnél jobbat aligha kínálhatsz hétvégi főfogásként, ráadásul nem is kell vele sokat foglalkoznod. Ha sütés közben locsolgatod, szaftos, puha, omlós lesz, és könnyen szeletelheted. Soványabb karajból, zsírosabb tarjából is kitűnő lesz a végeredmény. Fenséges illatokat áraszt, és az íze is csodás. 

Almával, hagymával sült sertésszelet

Hozzávalók:

  • 4 szelet sertéskaraj
  • 2 dl fehér bor
  • 2 db alma
  • 2 ág rozmaring
  • 2 fej lila hagyma
  • 1 gerezd fokhagyma
  • bors
  • olaj
Recept idők
  • Előkészítési idő: 15 perc
  • Elkészítési idő: 45 perc
 

Elkészítés:

A sertéskarajt kicsit klopfold ki, öblítsd le, majd itasd le róla papírtörlővel a nedvességet. Keverj össze egy-két evőkanál olajat sóval, borssal, fokhagymával, kevés rozmaringgal, majd kend be vele a szeleteket. Tedd lefedve a hűtőbe legalább egy-két órára. Pácolás után kevés olajon süsd a karaj mindkét oldalát két-két percig.
 

Rakd át a húst zsiradékkal kikent tűzálló edénybe, és tedd mellé a szeletekre vágott almát, a felkarikázott lilahagymát és a maradék rozmaringot. Locsold meg borral, fóliázd le, és előmelegített sütőben, 180 fokon süsd 45 perc alatt. Időnként locsolgasd a húst a maradék borral, és közben fordítsd át a szeleteket, hogy egyformán piruljanak. Ha a hús puha, könnyen beleszalad egy hegyes kés, kívül pedig szép piros, kiveheted a sütőből. 
Az oldalas is kiváló választás, ha ínyenc főételről van szó. Ragacsosan, édesen próbáltad már?

 


Forrás: https://femina.hu/recept/almas-hagymas-sertesszelet/

femina.hu

A Petrényi Család Honlapja
- Mert van élet a reklám után -