Gombával sült fűszeres kelbimbó: egészséges, laktató diétás főétel

Ha a kelbimbót eddig kerülted, ideje megkóstolnod! Gombával, sajtszósszal isteni fogást üthetsz össze belőle.

gombas-kelbimbo

Egyre többen fedezik fel a szuper egészséges kelbimbót, aminek rendkívül magas a C- és a K-vitamin-tartalma, sok benne a fehérje, és rákellenes hatása is ismert. Tehát érdemes minél többször és többféleképpen beépíteni az étrendedbe. Egyszerű vacsorát készíthetsz belőle gombával és sajtszósszal. Ha a kelbimbót előfőzöd, villámgyorsan megsül.  

Gombás kelbimbó

Hozzávalók:

  • 30 dkg kelbimbó
  • 15 dkg gomba
  • 10 dkg sajt
  • 2 dl tejszín
  • 2 evőkanál olaj
  • 2 ág kakukkfű
  • 1 gerezd fokhagyma
  • bors
  • szerecsendió
Recept idők
  • Előkészítési idő: 15 perc
  • Elkészítési idő: 15 perc
 

Elkészítés:

A gombát pucold meg, és vágd fel. A kelbimbót mosd meg, majd a külső leveleit szedd le. Ha akadnak köztük nagyobb darabok, azokat vágd ketté. Dobd forrásban lévő vízbe, majd főzd öt percig. Szűrd le, és csepegtesd le.

Egy serpenyőben vagy vastagabb falú edényben hevítsd fel az olajat, majd dobd bele a kelbimbókat, és kevergetve süsd pár percig. Rakd hozzá a gombát, ízesítsd sóval, borssal, kakukkfűvel, és locsold meg kevés vízzel. Mérsékelt lángon süsd hét-tíz percig, amíg minden megpuhul. A tejszínt melegítsd fel, majd folyamatosan kevergetve rakd hozzá a zúzott fokhagymát, a szerecsendiót, a reszelt sajtot, és főzd addig, amíg be nem sűrűsödik. Öntsd le vele a zöldségeket. 
A roppanós brokkoli is nagyon egészséges, ráadásul illik hozzá a sajtszósz is. 

 


Forrás: https://femina.hu/recept/gombas-kelbimbo/

femina.hu

A Petrényi Család Honlapja

Ha tetszett, oszd meg ezt a cikket!

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn