Mennyei csokis-banános piskóta pihe-puha tésztával: nem lehet abbahagyni, annyira finom

Miért nem használod fel az édes, érett banánokat egy isteni sütibe? Piskótába is tökéletesek, főleg csokival megbolondítva.

csokis-bananos-piskota

A piskóta télen-nyáron jó ötlet, a vizes változattal pedig még könnyen is boldogulsz! Ilyenkor is tehetsz bele gyümölcsöt, a banán mindig kéznél van. Nem baj, ha egy kicsit már barna, annál finomabb, édesebb. Még ízletesebb lesz a végeredmény, ha csoki is kerül bele. 

Csokis-banános piskóta

Hozzávalók:

  • 16 dkg liszt
  • 16 dkg cukor
  • 4 db tojás
  • 4 evőkanál víz
  • 2 db banán
  • 10 dkg csoki
  • 2 teáskanál sütőpor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 csipet só
Recept idők
  • Előkészítési idő: 15 perc
  • Elkészítési idő: 25 perc
 

Elkészítés:

A tojásokat válaszd ketté, és a fehérjéket verd kemény habbá a csipet sóval. A sárgákat habosítsd a cukorral, a vaníliával, majd mehet bele a sütőporral vegyített liszt és a víz. Dolgozd simára, a végén óvatosan forgasd bele a habot. A tésztát öntsd a vajjal kikent, liszttel megszórt tepsibe. Szórd bele a kis darabokra vágott csokit vagy csokichipset, és a tetejére rakd a felkarikázott banánt.

Told előmelegített sütőbe, és süsd 170 fokon körülbelül 25 percig. Fontos, hogy a sütőt nem szabad nyitogatni. Amikor már jó az illata, szép a színe, és jól megemelkedett, késsel vagy hústűvel ellenőrizd, hogy tökéletesen átsült-e a piskóta. Ha nem marad az eszközön massza, kiveheted a sütőből. 
A piskótából csodás tortákat is kreálhatsz. Próbáld ki a tél másik kedvenc gyümölcsével, a mandarinnal is!

 


Forrás: https://femina.hu/recept/csokis-bananos-piskota-recept/

femina.hu

A Petrényi Család Honlapja

Ha tetszett, oszd meg ezt a cikket!

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn