Tepsiben sült, fűszeres csicseriborsó: egészséges nassolnivaló egyszerűen

A sült csicseriborsó könnyű, finom ropogtatnivaló, a fűszerekkel nem kell spórolnod.

sult-csicseriborso

Ma már nálunk sem számít egzotikumnak a csicseriborsó, ráadásul szinte minden nagyobb boltban beszerezheted. Sok rostot és vitamint tartalmaz, a vegánok legfontosabb fehérjeforrása. Semleges íze miatt sokféleképpen felhasználható és fűszerezhető. A legegyszerűbb, ha megsütöd. Glikémiás indexe alacsony, ezért cukorbetegséggel küzdők is bátran megehetik. 

Sült csicseriborsó

Hozzávalók:

  • 40 dkg csicseriborsó
  • 2 evőkanál olívaolaj
  • 1 mokkáskanál fűszerkömény
  • 1 mokkáskanál pirospaprika
  • 1 teáskanál oregánó
  • bors
  • fokhagymapor
Recept idők
  • Előkészítési idő: 5 perc
  • Elkészítési idő: 40 perc
 

Elkészítés:

Ha száraz csicseriborsót használsz, a sütés előtti nap áztasd annyi vízbe, amennyi jól ellepi, majd másnap a két tenyereddel sodord le a héját. Amennyiben konzervet használsz, a csicseriborsó levét öntsd le, és jól csepegtesd le. Rendezd a szemeket sütőpapírral bélelt tepsibe, locsold meg olívaolajjal, majd fűszerezd sóval, borssal, köménnyel, fokhagymaporral, oregánóval és paprikával. 

Mehet a forró sütőbe, majd 180 fokon süsd 35-40 percig. Közben rázogasd meg a sütőt, hogy a csicseriborsók egyformán barnuljanak. Amikor szép pirosak, kiveheted a sütőből. Ha kihűlnek, légmentesen záródó dobozban sokáig frissek, roppanósak maradnak. 
A cékla is nagyon finom sütve, fűszerekkel megbolondítva. A sütőben szinte krémesre sül.

 


Forrás: https://femina.hu/recept/sult-csicseriborso/

femina.hu

A Petrényi Család Honlapja
- Mert van élet a reklám után -