Mozzarellás csirkemell fűszeres paradicsomszószban: sütés előtt ebben pácold a húst

Mennyei finomság egy fogásban! Az olasz konyha ízeit idézi a paradicsomszószban sült, mozzarellával, padlizsánnal megbolondított csirkemell.

csirkemell-paradicsomszoszban

A mediterrán ízekben nem fogsz ezúttal sem csalódni! A hús és a paradicsomszósz is kellemesen fűszeres, így igazi íz-és színkavalkádot tehetsz az asztalra. Mivel a sütőben is lesz idejük összeérni a különböző fűszereknek, a végeredmény hihetetlenül finom lesz. Stílusosan kínáld a mozzarellás, paradicsomos csirkemellet főtt tésztával!

Mozzarellás csirkemell paradicsomszószban

Hozzávalók:

  • 60 dkg csirkemell
  • 10 dkg sonka
  • 5 evőkanál olívaolaj
  • 1 db padlizsán
  • 1 db vöröshagyma
  • 1 teáskanál bazsalikom
  • 1 mokkáskanál kömény
  • bors

A paradicsomszószhoz

  • 40 dkg darabolt paradicsom konzerv
  • 20 dkg mozzarella
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 1 teáskanál só
  • 2 evőkanál cukor
  • 1 ág bazsalikom
  • 1 ág oregánó
  • 1 késhegynyi bors
  • 1 db babérlevél
  • olaj
Recept idők
  • Előkészítési idő: 30 perc
  • Elkészítési idő: 25 perc
 

Elkészítés:

A csirkemellet mosd meg, törölgesd le róla a nedvességet, és szeleteld fel. Az olajat keverd össze sóval, borssal, köménnyel, bazsalikommal, aprított vöröshagymával, és kend be vele a hússzeleteket, majd lefedve pácold egy-két órán át. Közben a padlizsánt szeleteld fel hosszában, és sózd be. Pihentesd 10 percig, majd kevés olajon süsd 10-15 percig, amíg kicsit megpuhul, és barnássá válik.
 

A szószhoz kevés olajon süsd a zúzott fokhagymát addig, amíg elkezd barnulni, majd rakd hozzá a paradicsomot. Fűszerezd sóval, borssal, bazsalikommal, oregánóval, babérlevéllel, cukorral, és főzd kis lángon, többször megkeverve 15-20 percig.
 

Sütés előtt csepegtesd le a csirkéről a pácot, majd kevés zsiradékon süsd a csirkemellek mindkét oldalát két-két percig. Rakd át a húst kevés zsiradékkal kikent tepsibe, tegyél rá egy szelet padlizsánt és egy szelet sonkát, öntsd rá a paradicsomos szószt, mehet rá a mozzarella, és forró sütőben süsd meg körülbelül 25 perc alatt.
A csirkemell spenóttal, parmezános szószban is fenséges lesz, ráadásul ezzel a fogással nincs is sok teendő.

 


Forrás: https://femina.hu/recept/mozzarellas-csirkemell-paradicsomszoszban/

femina.hu

A Petrényi Család Honlapja

Ha tetszett, oszd meg ezt a cikket!

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn