Sajttal töltött tócsni jó fokhagymásan: tejföllel a tetején az igazi

Ilyen a tócsni extra változatban! Töltve még laktatóbb, ráadásul többféle sajt is kerülhet bele.

toltott-tocsni

A nyers, reszelt krumpliból készülő tócsni gyakran köretként kerül az asztalra. Ha csavarsz a megszokott recepten egy kicsit, olyan izgalmassá teheted, hogy főételként is bevetheted. Minél többféle sajtot teszel hozzá, annál izgalmasabb lesz a végeredmény. 

Sajttal töltött tócsni

Hozzávalók:

A tócsnihoz

  • 70 dkg krumpli
  • 15 dkg liszt
  • 2 db tojás
  • 2 gerezd fokhagyma
  • bors

A töltelékhez

  • 15 dkg ricotta
  • 10 dkg krémsajt
  • 5 dkg reszelt sajt
  • 1 evőkanál tejföl
  • zöldfűszer

A tetejére

  • 3 dl tejföl
  • 2 gerezd fokhagyma
Recept idők
  • Előkészítési idő: 15 perc
  • Elkészítési idő: 20 perc
 

Elkészítés:

A töltelékhez a ricottát, a reszelt sajtot és a krémsajtot keverd össze egy tálban, lazítsd a masszát egy-két evőkanál tejföllel, és dobj hozzá ízlés szerint zöldfűszert. A krumplit reszeld le nagyobb lyukú reszelőn, és ízesítsd sóval, borssal, zúzott fokhagymával. Dolgozd hozzá a lisztet és a tojásokat.

Egy serpenyőben forrósíts olajat, és szedj bele tenyérnyi nagyságú masszát. Arra kanalazz a sajtos töltelékből, majd fedd be a krumplis keverékkel. Süsd a tócsni mindkét oldalát szép pirosra, majd szedd papírtörlőre, és itasd le róla az olajat. A tejfölt keverd össze a zúzott fokhagymával, és azzal kínáld a töltött tócsnikat. 
A dödölle is fantasztikus fogás krumpliból, ráadásul olcsó, laktató és kiadós. 

 


Forrás: https://femina.hu/recept/sajttal-toltott-tocsni/

femina.hu

A Petrényi Család Honlapja

Ha tetszett, oszd meg ezt a cikket!

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn