Indul az idei érettségi szezon

A mai napon magyar nyelv és irodalomból írnak dolgozatot a végzősök.

 

A diákoknak 240 perc áll a rendelkezésükre, hogy emelt- és középszinten számot adjanak tudásukról. Az MTI összegzése szerint középszinten az I. feladatlap egy 60 percre tervezett szövegértési és egy 30 percre tervezett szövegalkotási feladatot tartalmaz.

A dolgozatokat a 90 perc leteltével a felügyelő tanár összegyűjti. Ezután osztják ki a II. feladatlapot, amelyben egy műértelmező szöveg alkotását várják 150 perc alatt.
 
Fotó: MTVA - Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap

Az emelt szintű érettségi szövegértési és nyelvi-irodalmi műveltségi feladatsorból, valamint két különböző szövegalkotási feladatból tevődik össze. A diákok egyetlen feladatlapot kapnak, a rendelkezésükre álló időt tetszésük szerint oszthatják be, és a feladatok megoldásának sorrendjét is meghatározhatják.

Némi segítség, hogy az írásbeli vizsgafeladatok megoldásakor közép- és emelt szinten is lehet használni helyesírási szótárt, ebből vizsgatermenként legalább négy példány szükséges. A szótárról a vizsgát szervező intézmény gondoskodik. 

Az Oktatási Hivatal korábbi tájékoztatása szerint a 2005-ben bevezetett kétszintű érettségi vizsgarendszer 28. időszakában 1.183 helyszínen összesen várhatóan mintegy 110.700-an adnak számot tudásukról.

 


Forrás: https://888.hu/article-indul-az-idei-erettsegi-szezon

888.hu

A Petrényi Család Honlapja

Ha tetszett, oszd meg ezt a cikket!

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn