Megvédte a tanárt a hamis pedofilvádtól, kirúgták az iskolaigazgatót

Három diák vádolta meg a pedagógust (képünk illusztráció) /Fotó: ISTOCK

Három diák vádolta meg a pedagógust (képünk illusztráció) /Fotó: ISTOCK
 

Magyarország – Kirúgták az egyik Pest megyei iskola igazgatóját és helyettesét, miután három diák hamis pedofilváddal illette az egyik tanárt.

A tankerületi központ azután bocsátotta el azonnali hatállyal az iskola vezetőjét, hogy a belső vizsgálat kiderítette: a lányok hazudtak, vagyis nem zaklatta őket a pedagógus – értesült a Blikk.

Az iskolában tanuló mintegy ötszáz diák szüleinek többsége felháborodottan fogadta a hírt, és most több mint kétszáz szülő petícióban követeli az igazgató és a helyettes rehabilitációját. Szerintük a pedofilügy csak kapóra jött a tankerület vezetőjének a kirúgásokhoz.

A belső vizsgálat megállapította, hogy a három lányt nem molesztálta senki, s ők csak azért találták ki a vádakat, hogy kirúgassák a tanárukat. A diákokat az iskolából határozattal eltanácsolták. Ők másnap mégis bementek az iskolába.

A triót ekkor a könyvtárban helyezték el, ahol tanári felügyelettel tanultak. Szüleik viszont ennek egyáltalán nem örültek, panaszt tettek az iskola vezetőségénél – mondták el a Blikknek nevük elhallgatását kérő szülők.

A botrány híre ezután jutott el a tankerületi központig. Végül április 24-én a igazgatót és a helyettesét rendkívüli felmondással elküldték. A pedofíliával hamisan megvádolt tanárnak nem kellett mennie, vádlóit, a könyvtárba száműzött három diáklányt viszont szülei azóta kivették az iskolából.

De az indulatok nem csitultak azután sem. Kedden paprikás hangulatú rendkívüli értekezleten követelték az iskolában továbbra is tanuló gyerekek szülei, hogy vegyék vissza állásába az igazgatót.

Most a lábát sem teheti be az épületbe, csak mert megvédte a kollégáját, és ezért szembefordult a tankerületi vezetővel – mondta a Blikknek az egyik tanuló édesanyja.

A szülői munkaközösség petíciót adott át a tankerület vezetőjének. Ebben többek között azt írják, felvetődik a gyanú, hogy más személyes konfliktus miatt bocsátották el az igazgatónőt, s a pedofilvád csak ürügy volt. Aggodalmuknak adtak hangot amiatt is, mi lesz az iskola tanulóival, mert ha így marad minden, hamarosan több tanár is felmond.

Szerettük volna megkérdezni az illetékes tankerületi igazgatót, miért kellett távoznia az iskola vezetőjének, de lapzártáig nem reagált megkeresésünkre.

A KLIK sajtóosztályától sem tudtunk meg semmit: azt sem, hogy mi az elbocsátás hivatalos indoka, és visszaveszik-e a beosztottjáért kiálló igazgatót és helyettesét.

A KLIK dönt az iskolák ügyeiben

Az Emberi Erőforrások Minisztériuma azért hozta létre a tankerületi központokat, hogy az iskolákat érintő közvetlen döntések a Klebelsberg Intézményfenntartó Központban szülessenek. Az indoklás szerint egy-egy központhoz lényegesen kevesebb intézmény tartozik, így több figyelem jut az egyes iskolákra.

 


Forrás: http://www.blikk.hu/aktualis/belfold/hamis-pedofil-vad-utan-kirugtak-a-sulibol-az-igazgatot/d6y2f0v

Blikk

A Petrényi Család Honlapja

Ha tetszett, oszd meg ezt a cikket!

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn