?>

Pénzt követel a magyar államtól Soros egyeteme

Kártérítési perrel fenyegeti Magyarországot a CEU.

 

Nem kizárt, hogy a Közép-európai Egyetem a jövőben akár kártérítési pert is indít a magyar kormány ellen az egyetem budapesti működésének ellehetetlenítése miatt - mondta az egyetem rektorhelyettese a Népszavának.

Már megy a kuncsorgás, hiszen Enyedi azt mondta, most, hogy ténylegesen is megkezdik a CEU amerikai akkreditációjú képzéseinek áthelyezését Bécsbe, egyre kézzelfoghatóbbá válnak majd a költözéssel járó anyagi hátrányok is.

Sem itt, sem ott, de a politikai cirkuszt azért fokozzák

Egy esetleges későbbi visszatérésről azt mondta, elképzelhetőnek tartja, hogy egyszer indítanak újból amerikai képzéseket is Magyarországon, de ez nem csak a bírósági eljárásoktól függ, az egyetem kuratóriuma ugyanis garanciákat akar majd arra, hogy jogbiztonságban, szabadon működhetnek, és ezek a garanciák a mostani rendszerben nincsenek meg.

Az egyetem vezetése hétfőn jelentette be, hogy miután a magyar felsőoktatási törvény tavaly áprilisi módosítása nem teszi lehetővé, hogy januártól új diákokat vegyenek fel, képzéseik négyötödét Bécsben indítják meg jövő szeptembertől, Budapesten csak a magyar akkreditációval rendelkező programjaik maradnak.

(Népszava)

 


Forrás: https://888.hu/article-penzt-kovetel-a-magyar-allamtol-soros-egyeteme

888.hu

A Petrényi Család Honlapja

Ha tetszett, oszd meg ezt a cikket!

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn