Egy svéd párt kiutasítaná azokat a migránsokat, akik nem integrálódtak

A bevándorlásellenes Alternatíva Svédországnak párt alapítója és elnöke, Gustav Kasselstrand szerint a multikulturalizmus modellje totális kudarcot vallott. Azt szeretné elérni, hogy vizsgáljanak felül minden, az országban 2000 után kiadott letelepedési engedélyt és menedékkérelmet.

A fiatal, alig 30 éves politikus következetesen támadja hazája rendkívül liberális migrációs politikáját - írja a Dreuz.info című francia hírportál.

Gustav Kasselstrand, az Alternatíva Svédországnak párt vezetője.Forrás: AFP/Dieter Nagl/Dieter Nagl

Szerinte a multikulturális társadalomról szőtt álmoknak köze sincs a valósághoz, ugyanis ilyesmit lehetetlen létrehozni és teljesen világos, hogy a gyakorlatban nem működik.

Véleménye alapján nem lehet egy ország határain belül több millió teljesen különböző hátterű, etnikumú és vallású embert együttélésre kényszeríteni.A harmonikus együttlét helyett a konfliktus állandósult, ezért a multikulturális modell alkalmazása egyértelműen kudarccal végződött.A probléma forrása természetesen a migráció.

Kasselstrand kifejtette, hogy pártjának soha nem lesz integrációs programja és a beilleszkedni nem hajlandó bevándorlóknak egy repülőjegyet kellene venni.

Ennek érdekében ő szorgalmazza, hogy vizsgáljanak felül minden 2000 után kiadott letelepedési engedélyt és menedékkérelmet, azokat a migránsokat, akik nem integrálódtak vagy nem törvényesen élnek az országban pedig kiutasítaná.

Migránsok a dél-svédországi MalmöbenForrás: AFP/Stig-Ake Jonsson

A skandináv államban szeptember 9-én lesznek parlamenti választások.

Svédországot jelenleg egy erősen bevándorláspárti szociáldemokrata-zöld kormánykoalíció vezeti, amely a migráns hátterű, állampolgárságot kapott szavazóknak köszönheti a többségét.

Ha a 2014-es parlamenti választásokon kizárólag a született svédek szavazhattak volna, akkor a jobboldal szerezhetett volna többséget.

Jelenleg a fiatalok körében két bevándorlásellenes párt a legnépszerűbb, a Svéd Demokraták és az Alternatíva Svédországnak.Soraya Post európai parlamenti képviselő, a Svéd Szociáldemokrata Párt politikusa mindkét hazafias politikai tömörülést betiltaná még a választások előtt.Forrás: http://www.origo.hu/nagyvilag/20180504-egy-sved-part-kiutasitana-azokat-a-migransokat-akik-nem-integralodtak.html

Origo

A Petrényi Család Honlapja

Ha tetszett, oszd meg ezt a cikket!

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn