A migránstáborok miatt kellett lefújni idén a párizsi futóversenyt

A szervezők azért fújták le a „Grand Paris" nevű tíz kilométeres futamot, mert a hagyományos útvonalon a Saint-Denis-csatorna mentén a migránsok táborokat létesítettek. Véleményük alapján miattuk már nem biztonságos a helyszín.

A nagy múltú futam a Place de la République nevű tértől indul és a Stade de France stadionig tart - írja a Le Parisien című francia lap.

Migránsok a Saint-Denis-csatorna mellett.Forrás: CrowdSpark/(c) copyright crowdspark.com/Alphacit Newim

Az útvonal nagyrészt a Szajna partján megy végig és

érinti a többségében bevándorlók lakta Sain-Denis negyedet is, amelynek a csatornája mellett a migránsok táborokat létesítettek.A friss jelentés szerint a Saint-Denis-csatorna menti sátrakban nagyjából 2 500 migráns tartózkodik, a számuk pedig napról-napra nő.

A „Grand Paris" futam szervezői idén úgy ítélték meg, hogy a helyszín a bevándorlók miatt már nem biztonságos és nem találtak új útvonalat sem, ezért lemondták az eseményt.

Migránstábor a Szajna partján.Forrás: AFP/Christophe Archambault

A május 13-án rendezendő versenyre eddig 6 500 személy jelezte a részvételét, ők vissza fogják kapni a már befizetett regisztrációs díjat.

A francia fővárosban a helyzet egyre tarthatatlanabb, a becslések alapján hetente 550 új migráns érkezik Párizsba.Forrás: http://www.origo.hu/nagyvilag/20180504-a-migranstaborok-miatt-kellett-fejuni-a-futoversenyt.html

Origo

A Petrényi Család Honlapja

Ha tetszett, oszd meg ezt a cikket!

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn