A CDU-CSU szerint német értékekre kell nevelni a migránsok gyerekeit

A Merkel-féle Kereszténydemokrata Unió (CDU) és bajor testvérpártja, a Keresztényszociális Unió (CSU) tervezete szerint a német nyelv mellett olyan német értékekre is meg kell tanítani a migráns hátterű gyerekeket, amik felette állnak a vallási és kulturális jellegű különbségeken.

A németországi konzervatívok ezt a folyamatot az oktatási rendszeren keresztül tervezik véghezvinni, a tanórák keretén belül – írja a Deutsche Welle a Rheinische Post információi alapján.

Külföldi hátterű gyerekek egy aacheni iskolában.Forrás: dpa Picture-Alliance/AFP/Henning Kaiser

A CDU és CSU már el is készítették a tervezetüket, amely a jogállamiság tiszteletére, az állami erőszak-monopólium elsőbbségére, továbbá a nők és a férfiak egyenjogúságára helyezi a hangsúlyt.Szerintük a társadalmi béke szempontjából létfeltétel az integráció.

Ennek érdekében – nyelvtanulás fontossága mellett - meg kell értetni a migránsok gyerekeivel, hogy a német értékek fontosabbak, mint az ő vallási és kulturális hátterűk.A tervezetet ma fogják bemutatni Frankfurtban, a gyűlésen várhatóan jelen lesz Angela Merkel kancellár is.Forrás: http://www.origo.hu/nagyvilag/20180507-nemet-ertekekre-kell-nevelni-a-migransok-gyerekeit.html

Origo

A Petrényi Család Honlapja

Ha tetszett, oszd meg ezt a cikket!

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn