Több száz migráns esett egymásnak Görögországban

 

A bunyóban hatan sérültek meg komolyabban, két embert letartóztattak.

Több száz migráns verekedett össze hétfőre virradóan egy menekülttáborban az észak-görögországi Szaloniki mellett. Az összecsapásokban hat ember sebesült meg, négyet pedig őrizetbe vettek a hatóságok – írja az MTI.

A kép illusztráció.

Fotó: AFP

A 250 fősre duzzadt verekedés úgy kezdődött a Lagadikia falunál lévő táborban, hogy szíriaiak egy csoportja asszonyaik zaklatásával vádolta meg algériaiak egy csoportját. Az emberek késekkel és deszkákkal estek egymásnak.

Az Európai Határ- és Partvédelmi Ügynökség (Frontex) egy hete közölte, hogy a megelőző 4-5 hétben nőtt a szabálytalan határátlépések száma az EU-s külső határ égei-tengeri szakaszán. A megelőző időszakhoz képest 17 százalékkal többen érkeznek Törökországból a görög szigetekre. Ennek az az oka, hogy többen érkeznek Törökországba Iránból, Irakból és Szíriából.

A fő migránsútvonal most már a szárazföldi határon át vezet Törökország és Görögország között. Emiatt túlzsúfolttá váltak az észak-görögországi menekülttáborok, ami nagyobb feszültséghez vezet a táborlakók között. A lagadikiai táborban például több mint 600-an vannak elszállásolva, miközben a létesítmény csak 360 személyes.

 


Forrás: https://888.hu/article-tobb-szaz-migrans-esett-egymasnak-gorogorszagban

888.hu

A Petrényi Család Honlapja

Ha tetszett, oszd meg ezt a cikket!

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn