Kétszer annyi illegális migráns érkezett idén Spanyolországba, mint tavaly

Az év első felében több mint 14 ezren érkeztek a Földközi-tengerről illegálisan Spanyolországba – közölte a spanyol belügyminisztérium csütörtökön.

A madridi tárca weboldalán közzétett előzetes adatsor szerint idén január és június között több mint kétszer annyian érték el a spanyol partokat, mint tavaly ugyanebben az időszakban.

Európába igyekvő afrikai illegális bevándorlók a Proactiva Open Arms spanyol nem kormányzati szervezet Open Arms hajójának a fedélzetén Barcelona kikötőjébe érkeznek 2018. július 4-én. Az Open Arms 60 migránst vett a fedélzetére Líbia partjai előtt, hogy Olaszországba vigye őket, de az olasz és később a máltai hatóságok sem engedték meg a kikötést, ezért Spanyolországba szállította utasaitForrás: MTI/AP/Olmo Calvo

Szárazföldi úton, az észak-afrikai spanyol exklávék, Ceuta és Melilla területére összesen 2876-an jutottak be jogosulatlanul a január és június közötti időszakban, mintegy százzal kevesebben, mint 2017 első felében.
A belügyminisztérium szerint az első félévben a spanyol területekre illegálisan érkezők száma meghaladta a 17 ezret, ami 81,7 százalékos növekedést jelent a tavalyi első félévhez viszonyítva.Forrás: http://www.origo.hu/nagyvilag/20180705-iden-legalabb-14-ezren-erkeztek-illegalisan-spanolorszagba-a-tenger-felol.html

Origo

A Petrényi Család Honlapja

Ha tetszett, oszd meg ezt a cikket!

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn