?>

Eldobálják az ételt a leszboszi migránstáborban élő migránsok

Egy videófelvétel alapján az illegális bevándorlók a Moria nevű migránstáborban eldobálják a görög adófizetők pénzén kapott élelmiszereket, mert az nekik nem tetszik. A válság következtében elszegényedett sok görög is szívesen megenné azt, de nekik nem jár.

Leszbosz hírhedt migránstáborában, a Moriában az illegális bevándorlók egy nagy halomba gyűjtötték össze a kapott élelmiszereket, azért, mert vélhetően nem tetszett az nekik – írja a Voice of Europe görög forrásokra hivatkozva.

Egy nyilvánosságra került videófelvételen az látható, hogy az egyik afrikai migráns felvesz egy doboz felbontatlan ételt, felnyitja azt, majd megmutatja a kamerának, ezt követően pedig földhöz vágja.

Tehát még csak meg sem kóstolják azt a migránsok, hanem egyszerűen eldobálják. Azt nem lehet tudni, hogy miért nem tetszett nekik.

Ahogy az Origo azt már megírta, a leszbosziak életét pokollá tették a migránsok.

A sziget polgármestere, Spyros Galinos azt nyilatkozta, hogy az illegális bevándorlók teljesen felforgatták az életüket, és véleménye alapján Leszbosz népességének az egyharmada már migráns.A görög hatóságok közleménye szerint a szigeten 15 ezerre tehető a Törökország irányából jövő illegális bevándorlók száma.

A nők sötétedés után nem mernek kimenni az utcára, a gyerekeket a családok pedig nem engedik játszani a szabadban, mert mindenki fél– tette hozzá a polgármester.

Spyros Galinos kijelentette, hogy ezt a nagy nyomást egy közösség sem tudná elviselni.

Ezért még májusban az Európai Unió migránsbarát politikája miatt a leszbosziak tüntetést szerveztek.

Police confirm 9 arrested during protests on Lesbos

HT @CostasKantouris#Greecepic.twitter.com/JtFcRfUscJ

— Derek Gatopoulos (@dgatopoulos) 2018. május 4.


Forrás: http://www.origo.hu/nagyvilag/20181001-leszbosz-migranstaboraban-a-migransok-elbodtak-az-etelt.html

Origo

A Petrényi Család Honlapja

Ha tetszett, oszd meg ezt a cikket!

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn