?>

Salvini nem enged a migránsoknak, ha kell, a reptereket is lezárja

Matteo Salvini olasz kormányfőhelyettes kész arra, hogy lezárassa az olasz reptereket. Ezt azért tenné, mert a napokban megérkezhet az első különjárat, amely visszaviszi az Olaszországban regisztrált migránsokat.

Ha valaki, Berlinben vagy Brüsszelben, azt hiszi, hogy migránsok tucatjait szállíthatja és rakhatja ki Olaszországban engedély nélküli charterjáratokkal, jobb, ha tudja, hogy nincs és nem is lesz e célra igénybe vehető repülőtér– fogalmazott Salvini a Twitteren közzétett bejegyzésében, hozzátéve, hogy lezárják a repülőtereket, ahogyan a kikötőkkel már megtették.

Matteo Salvini arra a sajtóhírre reagált, miszerint Németország októberben több charterjáratot indít Olaszországba, hogy visszaszállítsa azokat a bevándorlókat, akik Olaszországban léptek be az Európai Unió területére.

Olaszországban már zárva vannak a kikötők a migránsok előttForrás: MTI/EPA/ANSA/Orietta Scardino

Franciaország eddig havonta húsz, Németország havonta ötven személyt szállíthatott vissza Olaszországba menetrend szerinti repülőjárattal.

Most azonban több emberről van szó és különjáratokról a Berlin és Róma között szeptemberben bejelentett megállapodás értelmében.

Sajtóinformációk szerint az első különgép a napokban érkezett volna meg Olaszországba. Ezt az olasz belügyminisztérium nem erősítette meg, a német sajtó szerint viszont a náluk élő migránsok már megkapták a hatósági értesítést.

Az idei év első felében Németország 10 748 menekültet próbált visszaküldeni Olaszországba.Forrás: http://www.origo.hu/nagyvilag/20181007-salvini-lezarja-a-reptereket.html

Origo

A Petrényi Család Honlapja

Ha tetszett, oszd meg ezt a cikket!

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn