?>

Macron minisztere regisztráltatná a migránsokat csempésző Soros-hajókat

Bruno Le Maire francia gazdasági miniszter nem zárta ki vasárnap, hogy a francia segélyszerveztek által működtetett Aquarius elnevezésű hajó francia regisztrációt kapjon. A fekete bűnőzökkel fotózkodó Emmanuel Macron kormányának itt van a legújabb varázslatos lépése: virágozzék az embercsempészet. 

„Vannak szabályok a francia regisztráció megszerzéséhez. A hajónak megfelelő állapotban kell lennie, s a legénység legalább negyedének uniós állampolgárnak kell lennie. A kapitány francia vagy uniós állampolgár kell, hogy legyen” – indokolta meg vasárnap Bruno Le Maire a CNEWS hírtelevízióban, miért és hogyan lehetne regisztráltatni a Soros-hajót. Védekezésképpen előrevetítette, hogy azért bizonyos feltételeket teljesíteni kell ehhez. Ha ez megtörténik, szerinte akkor el lehet gondolkodni azokon a döntéseken, amelyeket a miniszterelnöknek és a köztársasági elnöknek kell.

Nem becsületbeli ügyről van szó, hanem szabályokról – tette hozzá a szabálykövető francia tárcavezető az MTI tudósítása szerint.

Az SOS Méditerranée és az Orvosok Határok Nélkül (MSF) francia segélyszervezetek 2016 februárja óta mentik a Földközi-tengeren a migránsokat az Aquariusszal, amely a regisztrációs probléma miatt egyelőre nem tud ismét kihajózni.

Az Aquarius fedélzeteForrás: dpa Picture-Alliance/AFP/Lena Klimkeit

A francia „civil” szervezetek ezért Franciaországtól, illetve a többi európai országtól kértek új regisztrációt. A z MTI kiemelte, hogy az Aquarius az utolsó civil mentőhajó a Földközi-tenger középső részén, amely illegálisan Európába tartó hajótörött bevándorlóknak nyújt segítséget.

Panama szeptember végén a nemzetközi jogi eljárások megsértése hivatkozva úgy döntött, hogy bevonja a hajó regisztrációját, amely emiatt nem tud kihajózni, és jelenleg a dél-franciaországi Marseille kikötőjében vesztegel.  

Részletes cikkünkben bemutattuk, hogyan működnek a Soros György által finanszírozott hajók. Írásunkban körképet adtunk a földközi-tengeri káoszról, az illegális migráció és az embercsempészet elleni harcról, Soros György migránsbetelepítő szervezetei elleni küzdelemről.Forrás: http://www.origo.hu/nagyvilag/20181007-aquarius-regisztracio.html

Origo

A Petrényi Család Honlapja

Ha tetszett, oszd meg ezt a cikket!

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn