?>

Egyre kevesebb migránst fogad be az USA

Rohamosan csökken az Egyesült Államokban befogadott menekültek száma - derült ki az amerikai külügyminisztérium által közzétett adatokból.

 

A menekültekkel és migránsokkal foglalkozó minisztériumi részleg jelentése szerint a 2018. szeptember 30-án zárult pénzügyi évben az Egyesült Államok 22 ezer 491 menekültet fogadott be.

Ez egynegyede a két évvel ezelőtt befogadott menekülteknek, és a legalacsonyabb arány 1980 óta, mióta a szövetségi törvényhozás elfogadta a menekültek letelepítéséről szóló új törvényt.
 
Fotó: AFP

A 2017 szeptembere és 2018 szeptembere közötti időszakban befogadott menekültek száma kevesebb, a fele annak, mint amit a Trump-kormányzat engedélyezne.

Az adminisztráció eddig 50 ezer főben maximálta az évente befogadható menekültek számát, ám a most kezdődött pénzügyi évben ezt az arányt 33 ezer főre csökkentette.

A külügyi jelentés szerint a legtöbben a Közel-Keletről és Dél-Ázsiából kaptak menekült státuszt: ebből a térségből 9351 embert fogadott be az Egyesült Államok. Megnövekedett a Kongóból és Ukrajnából érkező menekültek száma is.
 


Forrás: https://888.hu/article-egyre-kevesebb-migranst-fogad-be-az-usa

888.hu

A Petrényi Család Honlapja

Ha tetszett, oszd meg ezt a cikket!

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn