?>

Migránstáborrá vált Szaloniki központja

Folyamatosan emelkedik a Görögországba érkező migránsok száma. Az ENSZ Menekültügyi Ügynöksége pénteki jelentése szerint szeptember végére a tavalyi év hasonló időszakához képest 17 százalékkal nőtt az érkezők száma – olvasható a greece.greekreporter.com oldalán. 

Az athéni migrációs minisztérium szerint csak október első négy napján 560 migráns érkezett a görög szigetekre. Eközben a görög-török határt képező Evros folyón keresztül érkező érkezők száma megduplázódott az előző évhez képest. Míg 2017-ben 5 500 migráns lépte át a határt a folyón keresztül, addig ez a szám 2018-ban az év első kilenc hónapjában már mintegy 12 ezer– mondta Dimitris Vitsas migrációs miniszter a görög parlamentben.

A helyi média arról számolt be, hogy az elmúlt napokban több tucat bevándorló ideiglenes migránstáborrá alakította a Szaloniki központjában lévő Arisztotelész teret. A migránsok a rendőrkapitánysággal szemben a szabadban alszanak.

Migránsok a rendőrség előtt regisztrációra várvaForrás: SOOC/Konstantinos Tsakalidis / SOOC/Konstantinos Tsakalidis

Eközben vasárnap reggel egy autós üldözés után 11 embert tartóztattak le Thesszalonikiben, közülük kettőt vádolnak emberkereskedelemmel. A rendőrök megpróbálták megállítani a gyanús járművet, azonban a sofőr gyorsított és tűzharc alakult ki. Az autó végül egy másik járműnek és egy motorkerékpárnak csapódott, senki sem sérült meg. Forrás: http://www.origo.hu/nagyvilag/20181008-szaloniki-kozpontja-ideiglenes-migranstaborra-valt.html

Origo

A Petrényi Család Honlapja

Ha tetszett, oszd meg ezt a cikket!

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn