Donald Trump extra szögesdróttal várja a migránskaravánt

A becslések szerint már 500 kilométeresre duzzadt a körülbelül 15 ezer illegális migránsból álló három migránskaraván hossza. A Mexikóvárosban újjászerveződő migránskaravánok azonban nem számíthatnak semmi jóra az USA határánál, amelynek őrzését egy 7 ezer fegyveresből álló erősítés mellett már szögesdrót-telepítéssel is megerősíttette Donald Trump.

 

A legfrissebb hírek szerint az amerikai határ felé tartó migránskaraván egy napon beül eléri Mexikó fővárosát, Mexikóvárost. A több száz kilométeren elhúzódva vonuló migránskaraván egy nagyobb, ezerfős csoportja a mexikói Cordoba városában vasárnap szavazással döntötte el, hogy vállalja a karaván eddigi leghosszabb, 286 kilométeres távolságának a megtételével Mexikóváros elérését. 

A közép- és dél-amerikai illegális migránsokból álló karaván előőrsei egyébként már napokkal ezelőtt megérkeztek Mexikóvárosba, míg a vonuló embertömeg derékhada a Cordoba és Mexikóváros között félúton található Puebla városában tartózkodik. 

A jelenleg egy 500 kilométeres mexikói területen vonuló három nagyobb migránskaravánban nagyjából tizenkét-tizenötezer fő halad gyalogosan, illetve stoppolással az amerikai határ felé. 

A migránskaraván tagjai mindenképpen azt tervezik, hogy együtt maradnak és közösen vonulnak majd az amerikai-mexikói határra, mivel ettől azt remélik, hogy az USA hatóságai kénytelenek lesznek őket ellenőrzés nélkül átengedni a határon.

Donald Trump amerikai elnök viszont többször is kijelentette, hogy hiába reménykednek az USA területére való belépésben a migránskaraván tagjai, mivel illegális migránsként nem jogosultak a határ átlépésére. 

Így a migránsok nem reménykedhetnek abban, hogy az őrizet nélküli mexikói határhoz hasonlóan a jól védett amerikai határon is könnyen áthatolhatnak pusztán a tömeg erejét kihasználva.

Trump elnök eddig a hadsereg és a Nemzeti Gárda egységeiből hétezer fős erősítést küldött az amerikai határvédelmi feladatokat ellátó belbiztonsági határvédelmi alakulatokhoz, továbbá bejelentette azt is, hogy a helyzettől függően akár még további 7 ezer fegyverest is kész küldeni Amerika déli határszakaszának a megvédésére.

Az élőerős védelem mellett a Trump-adminisztráció a meglévő műszaki határzár megerősítését is elrendelte a migránskaraván által leginkább veszélyeztetett határszakaszokon.

Így például az amerikai hadsereg kiegészítő, szögesdrótból készített akadályokat helyezett el a Rio Grande folyó melletti határátkelőnél, illetve a McAllen-Hidalgo hídnál is. 

 
Fotó: AFP

Az aktuális hírek alapján nem valószínű, hogy a keddi amerikai félidős választások napjáig eléri a migránskaraván az Egyesült Államok határát.

Azonban ettől függetlenül az illegális migránsok beengedésének ügye lesz az egyik legfontosabb téma a voksolás során, amiről szavazataikkal dönthetnek az amerikai polgárok.

 


Forrás: https://888.hu/article-donald-trump-extra-szogesdrottal-varja-a-migranskaravant

888.hu

A Petrényi Család Honlapja

Ha tetszett, oszd meg ezt a cikket!

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn