?>

November végéig mintegy 59 ezer migráns érkezett Spanyolországba

 
A számadatot a spanyol belügyminisztérium közölte kedden.

Az év első tizenegy hónapjában mintegy 59 ezren érkeztek illegálisan Spanyolországba tengeri és szárazföldi úton a spanyol belügyminisztérium szerint. A szaktárca internetes oldalán közzétett adatsor szerint január és november között 129 százalékkal nőtt az illegális bevándorlók száma az előző év hasonló időszakához viszonyítva, amikor is mintegy 25 ezer embert regisztráltak a hatóságok.

Spanyolország területét csaknem 53 ezren érték el a Földközi-tenger felől, ami 165 százalékos növekedés jelent a tavaly november végi mintegy 20 ezerhez képest. A két észak-afrikai spanyol exklávéba, Ceutába és Melillába szárazföldön összesen mintegy 6300-an jutottak be jogosulatlanul idén, 6,7 százalékkal többen, mint a múlt évben.

Melillában 13,8 százalékos volt a határsértők számának növekedése, miközben Ceutában mintegy 6,9 százalékkal csökkent a számuk a tavalyihoz képest – derült ki a minisztérium havi jelentéséből.

Az Európai Unió part- és határvédelmi ügynöksége (Frontex) szerint négy hónapja Spanyolország számít a legfőbb belépési pontnak az EU területére, ahol október végéig összességében 31 százalékkal csökkent az illegálisan érkezők száma az előző év hasonló időszakához viszonyítva.

 


Forrás: https://888.hu/article-november-vegeig-mintegy-59-ezer-migrans-erkezett-spanyolorszagba

888.hu

A Petrényi Család Honlapja

Ha tetszett, oszd meg ezt a cikket!

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn