?>

Olaszország sem lesz ott a migrációs csúcson

Matteo Salvini olasz belügyminiszter kedden közölte, hogy Giuseppe Conte olasz miniszterelnök sem vesz részt a jövő heti, marokkói ENSZ-csúcstalálkozón, ahol a világszervezet migrációs csomagját tervezik elfogadni a paktummal eddig szembe nem fordult országok. 

A jobboldali Ligát vezető Salvini kijelentette, hogy a legdemokratikusabb irányvonalat valljuk: először a parlamentnek kell nyilatkoznia a kérdésben, a kormány csak utána dönthet az ENSZ migrációs csomagjáról, 

az viszont még nem tudni, hogy a római törvényhozás mikor szavaz a megállapodásról.

Giuseppe Conte, Olaszország miniszterelnökeForrás: AFP/Tiziana Fabi

Az olasz kormány megosztott az egyezményt illetően. Míg a Liga határozottan ellenzi a jogilag nem kötelező érvényű ENSZ-csomagot, addig koalíciós partnerén, a populista Öt Csillag Mozgalmon (M5S) belül nő annak támogatottsága. Ennek ellenére az M5S-t vezető Luigi Di Maio kormányfőhelyettes meggyőződése, hogy a kormánypártok képesek megegyezésre jutni a kérdésben.

Az ENSZ 193 országa 2016 őszén egyezett meg a paktum elfogadásáról, amelynek célja a bevándorlás biztonságossá, legálissá tétele, az illegális migráció visszaszorítása, a jogosulatlanul érkezők kitoloncolásának felgyorsítása, valamint a befogadottak integrációjának erősítése. A jóváhagyás folyamatából Ausztrália, Ausztria, Bulgária, Csehország, az Egyesült Államok, Izrael, Lengyelország, Magyarország és Szlovákia is kilépett.

Bár az ENSZ szerint az elfogadásra váró megállapodás nem lesz kötelező érvényű, ezt bármikor megváltoztathatják, így nem véletlen, hogy közel 10 ország már korábban kilépett az egyezkedésből.

A paktum gyakorlatilag legalizálná az illegális migrációt,

meghívólevelet küldve újabb millióknak a Közel-Keletre és Észak-Afrikába.Forrás: http://www.origo.hu/nagyvilag/20181204-olaszorszag-sem-lesz-ott-a-marrakesei-csucstalalkozon.html

Origo

A Petrényi Család Honlapja

Ha tetszett, oszd meg ezt a cikket!

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn