Akár 5 millió migráns is érkezhetett Európába a Pew Research szerint

A feltételes mód azért szükséges, mert a pontos számról egész egyszerűen nincsenek adatok.

 

Az amerikai Pew Research Center legutóbbi kutatásában a migrációt veszi górcső alá. Mint a a kutatócég is hangsúlyozza, az elmúlt időszakban tapasztalt bevándorlás nagy volumenű vitákat szült a szociális ellátás, biztonsági kérdések, kitoloncolás és integrációs törekvések terén.

A nemrégiben bevándoroltak közül rengetegen vannak, akik engedély nélkül tartózkodnak Európában. Ha hozzávesszük azokat, akik már eleve engedély nélkül élnek a kontinensen, akkor milliós nagyságrendű tömegről beszélhetünk„

- áll a kutatásban.

Az illegális migránsok száma 2016-ban volt a legmagasabb, és az azóta tapasztalt csökkenés mértéke elhanyagolható, miután Európa még mindig nem tudott hatékony rendszert felépíteni azok kitoloncolására, akiknek menedékkérelmét elutasították.

2014 és 2017 között az illegális bevándorlók száma Európában 3,0-3,7 millióról 3,9-4,8 millióra duzzadt. Ez másképp kifejezve azt jelenti, hogy Európa 24 millió bevándorlójának 20 százaléka (azaz minden ötödik bevándorló) illegálisan tartózkodik a kontinensen.

 


Forrás: https://888.hu/amerika-london-parizs/akar-5-millio-migrans-is-erkezhetett-europaba-a-pew-research-szerint-4214901/

888.hu

A Petrényi Család Honlapja