Trump döntött: találkozik Kim Dzsongunnal

 
Az amerikai elnök szerint már a találkozó helye és ideje is megvan, de még nem került nyilvánosságra.

Trump pénteken erősítette meg a sajtónak: megvan a helyszíne és az időpontja a csúcstalálkozónak, amelyen ott lesz az észak-koreai vezető is, Kim Dzsongun. Részleteket egyelőre nem árult el sem az elnök, sem a Fehér Ház, korábbi nyilatkozatokból azonban arra lehet következtetni, hogy májusban, esetleg június elején kerülhet sor csúcstalálkozóra. Az esemény történelmi jellegét tökéletesen jelzi az, hogy alig pár hónappal korábban elképzelhetetlen lett volna erről olvasni bárhol a nagyvilágban.

 
Fotó: AFP

Trump bár úgy nyilatkozott, hogy az amerikai csapatok kivonása Dél-Koreából egyelőre nem esedékes, ám nem zárkózott el attól, hogy a jövőben csökkentse az ott állomásozó amerikai haderő számát. Ezt több névtelen forrás is megerősítette a New York Timesnak.

Kim Dzsongun az észak-koreai nukleáris arzenál leszerelésének egyik feltételéül szabta azt, hogy Amerika enyhítse katonai jelenlétét Dél-Koreában. Ha a béketárgyalások a jelenlegi mederben haladnak, könnyen lehet, hogy a déli országban állomásozó mintegy 32 000 amerikai végül tényleg hazakerül.

Amit egyelőre biztosan lehet tudni az az, hogy Trump a dél-koreai elnökkel, Mun Dzseinnel május 22-én találkozik. Több mint valószínű, hogy a Kimmel való találkozó lesz a legfontosabb téma Trump és Mun Dzsein között.

 


Forrás: https://888.hu/article-trump-dontott-talalkozik-kim-dzsongunnal

888.hu

A Petrényi Család Honlapja

Ha tetszett, oszd meg ezt a cikket!

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn