Eldőlt: mégis lesz USA-Észak-Korea csúcs Szingapúrban

Donald Trump amerikai elnök bejelentette, hogy az eredetileg tervezett időpontban és helyszínen, azaz június 12-én, Szingapúrban megtartják a csúcstalálkozót Kim Dzsong Un észak-koreai vezetővel.

Trump azután beszélt erről, hogy a Fehér Házban egy magas rangú észak-koreai megbízottól Kim Dzsong Un levelét. Ez a megbízott Kim Jong Csol, az észak-koreai állampárt Központi Bizottságának alelnöke, akit Kim Dzsong Un "jobbkezeként" tartanak számon. A megbeszélésük után Trump arról is beszélt, hogyÉszak-Korea atommentesítést hajtana végre, de a júniusi csúcstalálkozó valószínűleg csak az első lesz az erről szóló találkozók sorában. A személyesen kézbesített levelet úgy jellemezte, hogy nagyon érdekes, és valamikor a jövőben nyilvánosságra is hozhatják. 

Forrás: AFP/-

Donald Trump egy hete mondta le a rég tervezett találkozót, arra hivatkozva, hogy az észak-koreaiak elkezdtek ellenségesen kommunikálni Amerikával, azóta viszont folyamatosan kereste egymást a két ország diplomáciája, érzékethetően azzal a szándékkal, hogy javuljanak a viszonyok, és megtalálják a lehetőségét annak, hogy létrejöjjön a csúcs.Forrás: http://www.origo.hu/nagyvilag/20180601-eldolt-megis-lesz-usaeszakkorea-csucs.html

Origo

A Petrényi Család Honlapja

Ha tetszett, oszd meg ezt a cikket!

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn