?>

Verheugen: Igazságtalan a szolidaritás hiányával vádolni Magyarországot

Teljes mértékben igazságtalan szolidaritás hiányával vádolni mások mellett Magyarországot és Lengyelországot, mert elutasítják a migránsok befogadását - közölte Günter Verheugen, az Európai Bizottság volt bővítési biztosa az észak-lengyelországi Olsztynban.

A Jövő Kongresszusa nevű rendezvényen felszólaló német Verheugen rámutatott, hogy a szolidaritás a migrációs válsággal kapcsolatban addig fel sem merült, amíg az Németország problémája nem lett.

Hozzátette: az EU-nak nincs átfogó migrációs politikája, és ezért igazságtalan lojalitás hiányával vádolni olyan országokat, amelyek elutasították a migránsok befogadását.

Úgy fogalmazott: nincs olyan, hogy migrációs politika, és a migránsok más uniós országokba áthelyezésének rendszere abszurd. "Németország előhuzakodott a szolidaritás kérdésével, amikor a probléma Olaszországot vagy Görögországot érintette?" - tette fel a kérdést.

Varsónak barátokra lesz szüksége

Lengyelországgal kapcsolatban közölte: a kelet-európai ország nem úti célja a bevándorlásnak, ráadásul nagy számú, Ukrajnából érkezett bevándorlóknak ad otthont már így is. Mint mondta, a migránsok nem akarnak Lengyelországba, Litvániába vagy éppen Lettországba menni, az "öreg" EU-s országokba, tehát Németországba vagy Nagy-Britanniába igyekeznek.

Verheugen emellett szót ejtett Varsó vitájáról az Európai Bizottsággal a lengyel bírósági reformokról, és azt javasolta Lengyelországnak, hogy fogadják el az EB javaslatait, mert az EU olyan "fontos döntések" előtt áll, amihez Varsónak "barátokra lesz szüksége".Forrás: http://www.origo.hu/nagyvilag/20180607-gunter-verheugen-igazsagtalan-budapestet-es-varsot-biralni-a-menekultek-befogadasanak-elutasitasa.html

Origo

A Petrényi Család Honlapja

Ha tetszett, oszd meg ezt a cikket!

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn