?>

Brüsszel megint bepróbálkozott, de már le is pattant

Mint ismert, csütörtökön ismertette az EU alapjogi ügynöksége (FRA) az éves jelentését, amiben ugyanazok az alaptalan kritikai elemek jelennek meg, amikkel korábban a Soros-hálózat próbálta bemószerolni Magyarországot.

A bécsi székhelyű FRA jelentésében többek között az áll, hogy egyes európai országokban az etnikai kisebbségeket és a migránsokat továbbra is hátrányos megkülönböztetés éri.

Új elem ugyanakkor, hogy az LMBTQI-közösségek jogegyenlősége is csorbult az elmúlt egy évben. Kiemelték, hogy az uniós tagállamoknak minden téren biztosítaniuk kell az alapvető jogok érvényesülését.

Érdekes módon a jelentésben kiemelkedő szerepet kapnak a muszlimok – mondván, őket érinti leginkább a negatív diszkrimináció a látható vallási jelképek viselése miatt. Pozitívumként megemlítették, hogy láthatóan megnőtt a cigány gyermekek részvétele az oktatásban, ugyanakkor a korai iskolaelhagyás és a szegregáció továbbra is gond az EU-tagállamokban.

Az FRA szerint a rasszizmus elleni fellépés terén nincs számottevő előrelépés az EU-ban a 8 évvel korábbi adatokhoz képest.

Hozzáteszik: az antiszemitizmus terén sem jobb a helyzet. Az FRA hosszasan részletezi, milyen formában jelenhet meg az antiszemitizmus. Mint később kiderült, olyan lózungokat hoz elő, melyek kísértetiesen hasonlítanak a Soros-hálózat által hangoztatott pamfletekre.

Megemlítették például, hogy a Magyarországi Zsidó Hitközségek Szövetsége (Mazsihisz) felszólította Orbán Viktort a Soros György elleni kampány leállítására – mondván, ezek a mérgező üzenetek ártanak Magyarországnak.

A migránskrízis kapcsán is előkerültek azok az évek óta hangoztatott kritikai elemek, amik teljesen alaptalannak bizonyultak, s a magyar kormány számtalan alkalommal cáfolta már őket.

Sőt, az FRA számos elemet attól az Orvosok Határok Nélkül (OSF) szervezettől vett át, amely sajtóhírek szerint úgy "taxiztatja" az illegális bevándorlókat az olasz partokra, hogy nem tartják be az adott ország NGO-kra vonatkozó etikai kódexét.

Hidvéghi Balázs, a Fidesz kommunikációs igazgatója a Magyarországgal szemben elfogult jelentés kapcsán elmondta: Soros Györgynek tényleg mindenütt megvannak az emberei. A jelentésből egy az egyben visszaköszönnek azok a korábbi hazugságok, melyeket a Soros-hálózat terjesztett hazánk kapcsán. Ilyen például az állítólagos antiszemitizmus – mondta Hidvéghi Balázs.

Miközben mindenki tudja, hogy sohasem Soros György származásával volt bajunk – ő egy magyar származású ember –, hanem a nézeteivel és a bevándorlást segítő tevékenységével"

– mondta a Fidesz kommunikációs igazgatója. Hozzátette: Soros György egy spekuláns, spekulációból szerezte a vagyonát, másokat tönkretett, innen van a pénz, és ezt a migráció szervezésére akarja most felhasználni.

Mi azonban nem kérünk ebből, és az olaszokkal együtt azt üzenjük Soros Györgynek, hogy tartsa meg a szennyes pénzét"

– tette hozzá.

 


Forrás: https://888.hu/article-brusszel-megint-beprobalkozott-de-mar-le-is-pattant

888.hu

A Petrényi Család Honlapja

Ha tetszett, oszd meg ezt a cikket!

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn