?>

Kim Dzsongun ezt nyilatkozta a találkozóról

A ma lezajló történelmi találkozó első felvonása után Kim is nyilatkozott.

Trump és Kim körülbelül 40 percig tárgyalt négyszemközt, kizárólag tolmácsok társaságában. Ezután Trump tárgyalópartnerével a Capella szálloda hosszú teraszán sétált végig, és nyilatkozott röviden a sajtónak.

Kim Dzsongun is derűlátónak mutatkozott. Egy tolmácsra hivatkozva a helyszínről azt is jelentették, hogy Kim egy tudományos-fantasztikus filmhez hasonlította a csúcstalálkozót.

Világszerte sok ember azt fogja gondolni, hogy egy sci-fihez hasonló fantasztikumot lát"

– mondta az észak-koreai vezető a fordító szerint, egyértelműen arra utalva, hogy néhány hónappal ezelőtt egy ilyen találkozót még senki nem tartott volna megvalósíthatónak.

A négyszemközti megbeszélést a kommentátorok történelminek minősítették, nem utolsósorban azért, mert hivatalban lévő amerikai elnök és észak-koreai vezető most először találkozott egymással. A csúcs kézfogással kezdődött, majd rövid, derűlátó nyilatkozatokat tettek.

Trump kijelentette, hogy megtiszteltetés számára az észak-koreai vezetővel találkozni, és szerinte "kiváló kapcsolat" alakul majd ki közöttük, "ehhez nem fér kétség". Kim pedig azt mondta: találkozójukat az tette lehetővé, hogy legyőzték annak minden akadályát, "a régi beidegződéseket és az előítéleteket".  

 


Forrás: https://888.hu/article-kim-dzsong-un-ezt-nyilatkozta-a-talalkozorol

888.hu

A Petrényi Család Honlapja

Ha tetszett, oszd meg ezt a cikket!

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn