?>

Donald Trump: Meg fogunk oldani egy nagy problémát

Az amerikai elnök rendkívül bizakodóan nyilatkozott a Kim Dzsongunnal folytatott négyszemközti találkozó után.

A nagyjából 40 perces megbeszélés után Donald Trump és Kim Dzsongun a Capella szálloda hosszú teraszán sétált végig, és nyilatkozott röviden a sajtónak.

Kim Dzsongun észak-koreai vezető és Donald Trump amerikai elnök megbeszélést folytat a szingapúri Sentosa szigeten fekvő Capella HotelbenForrás: MTI/AP/Evan Vucci

Donald Trump amerikai elnök kijelentette, hogy "nagyon jól" sikerült a négyszemközti találkozója Kim Dzsongun észak-koreai vezetővel, és kiváló kapcsolat alakult ki közöttük, együtt meg fognak oldani "egy nagy problémát, egy nagy dilemmát".

Hírügynökségi gyorselemzések szerint Trump a két tárgyalás közti megjegyzésével az észak-koreai atomprogram felszámolására utalt. "Sikerülni fog. Meg fogjuk csinálni" - fogalmazott Trump, de részleteket nem közölt a tárgyalásról. Az amerikai fél a nukleáris leszerelés témakörét tartja a tárgyalások legfontosabb elemének.

Az AP amerikai hírügynökség hozzátette, hogy a megbeszélés után Kim Dzsongun is derűlátónak mutatkozott. Helyi források szerint az észak-koreai vezető egyebek között azt mondta, hogy a közös munka nem lesz egyszerű, de mindkét fél eltökélt abban, hogy folytatják.Forrás: http://www.origo.hu/nagyvilag/20180612-donald-trump-meg-fogunk-oldani-egy-nagy-problemat-kim-dzsongun.html

Origo

A Petrényi Család Honlapja

Ha tetszett, oszd meg ezt a cikket!

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn