Kurz: Gyökeres fordulatot hozott az uniós csúcs

Először fordult elő, hogy a résztvevők felülvizsgálták korábbi véleményüket - mondta az uniós csúcsról Sebastian Kurz. Az osztrák kancellár szerint véget ért a szépítgetés és a buzdító szavak időszaka.  A politikus elutasította, hogy a migránsok menedékkérelmet nyújthassanak be a közös uniós megegyezéssel létrehozandó, ellenőrzött befogadóközpontokban.

Sebastian Kurz néppárti osztrák kancellár elutasította, hogy a migránsok menedékkérelmet nyújthassanak be a közös uniós megegyezéssel létrehozandó, ellenőrzött befogadóközpontokban. „Ez egy őrületesen vonzó tényezőt jelentene” - vélekedett Kurz az Ö1 rádióadón. Az osztrák vezető szerint „észszerűbb lenne, ha az embereket közvetlenül a válságrégiókból szállítanák át, ahelyett, hogy különféle dolgokkal a veszélyes földközi-tengeri út megtételére csábítanák őket”.

A kérdés csupán az, hogy„valóban automatikusan joga van-e a világ mintegy 60 millió menekültjének arra, hogy Európában nyújthasson be menedékkérelmet, vagy ezt máshol is megtehetné” - tette hozzá az Ö1 reggeli műsorában nyilatkozó Kurz.

Sebastian Kurz osztrák kancellár elégedett az uniós csúcs eredményeivelForrás: AFP/Aris Oikonomou

Kurz: Mindenkivel beszélni kell 

Az Európai Unió soros elnöki tisztségét betöltő Ausztria hídszerepéről a kancellár úgy vélekedett, hogy sokan félreértelmezik a hídépítő szó jelentését. Néhányan azt hiszik, csak az lehet hídépítő, aki kizárólag a médiában jófiúnak beállított szereplőkkel tárgyal - magyarázta. „Én továbbra is úgy vélem, hogy mindenkivel beszélni kell” - fűzte hozzá.

Az interjúból úgy tűnt, Kurz elégedett az előző heti európai uniós csúcstalálkozó eredményével. „Először fordult elő, hogy a résztvevők felülvizsgálták korábbi véleményüket” - indokolta derűlátását. „Véget ért a szépítgetés és a buzdító szavak időszaka” - húzta alá. Gyökeres fordulat következett be, amelynek köszönhetően a menekültek elosztásáról a Frontex uniós határvédelmi ügynökség megerősítésére és a civil szervezetekkel szembeni határozottabb fellépésre helyeződött át a hangsúly - mutatott rá Kurz.Forrás: http://www.origo.hu/nagyvilag/20180702-gyokeres-fordulatot-hozott-az-unios-csucs.html

Origo

A Petrényi Család Honlapja

Ha tetszett, oszd meg ezt a cikket!

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn