Szétesett a Jobbik: meglepő bejelentést tett Toroczkai

Szeptemberre hivatalosan is párttá alakulhat a Mi Hazánk Mozgalom, már megindult a szervezet bejegyzési eljárása a bíróságon. A Jobbikból kivált, mozgalmat alapító politikusok bemutatták, illetve megnevezték a párt vezető tisztviselőit; a párt alapító elnöke Toroczkai László lesz. Ásotthalom polgármestere közölte, hogy tárgyalásokat kezdeményez arról, hogy a Jobbik állami támogatásának 46 százalékát megkapják. A Jobbik tehát szétesett, egyre nagyobb az ellenzéki káosz. 

Szeptemberre hivatalosan is párttá alakulhat a Mi Hazánk Mozgalom, már megindult a szervezet bejegyzési eljárása a bíróságon. A Jobbikból kivált, mozgalmat alapító politikusok bemutatták, illetve megnevezték a párt vezető tisztviselőit; a párt alapító elnöke Toroczkai László, Ásotthalom polgármestere lesz. Mindezzel pedig végleg szétesett a Jobbik. 

Augusztus 20. lesz a nagy nap

Dúró Dóra független országgyűlési képviselő elmondta, a párttá alakuláshoz szükséges papírokat már beadták a bíróságra, és június 13-án elindult a Mi Hazánk Mozgalom pártként való bejegyzési eljárása. Közölte, mozgalmuk alapító nyilatkozatát végleges formájában augusztus 20-án hozzák nyilvánosságra, addig azonban a dokumentum első formájáról társadalmi párbeszédet akarnak folytatni, július 15-étől. A dokumentumban rögzítik majd a párt politikai irányelveit - tette hozzá.

Ügyvezető elnökség van

Toroczkai László alapító elnök, Ásotthalom polgármestere elmondta, azért még a párt zászlóbontó nagygyűlése előtt adták be kérelmüket a bíróságra, hogy - megelőzve politikai ellenfeleiket - a párt nevét levédjék. Hozzátette: a bejegyzés a törvényszékről kapott ígéretek szerint „szeptember környékére várható”. Hozzátette, ügyvezető elnökség működik a tisztújító kongresszusig, ennek tagjai között van Dúró Dóra elnökhelyettes, Árgyelán János pártigazgató, valamint a párt alelnökei: Novák Előd, a Jobbik korábbi alelnöke, Dócs Dávid, Cserháthaláp polgármestere, Ferenczi Gábor, Devecser polgármestere, valamint Császárné Kollár Tímea, aki korábban a Jobbikban regionális igazgatóként tevékenykedett.

Dócs Dávid, Cserháthaláp független polgármestere, Toroczkai László, Ásotthalom polgármestere, a Mi Hazánk Mozgalom alapítója és Dúró Dóra független országgyűlési képviselő jelentette be, hogy  szeptemberre hivatalosan is párttá alakulhat a Mi Hazánk MozgalomForrás: MTI/Máthé Zoltán

Elmondta, szervezetüknek már 1500 tagja, illetve jelentkezője van, és velük elindult a párt felépítése. Most azon dolgoznak, hogy „becsatornázzák a megkereséseket”. Az eddigi hivatalos nyilatkozatok, illetve facebookos bejegyzések alapján már 60 olyan önkormányzati mandátummal rendelkeznek, amelyet jobbikos listán szereztek képviselők, de szerint ennél „lényegesen több várható” a következő hetekben, hónapokban - tette hozzá.

Toroczkaiék a Jobbik pénzéből is kérnek

Toroczkai László kérdésekre válaszolva egyebek mellett azt mondta, „egyelőre úgy tűnik”, hogy a Jobbik is politikai ellenfeleik között van, mert „úgy viselkedik”. Arra a kérdésre, igényt tartanak-e a Jobbik költségvetési támogatásának egy részére, igennel válaszolt, hozzátéve: erről tárgyalásokat kezdeményez Sneider Tamással, a Jobbik elnökével. Szerintea Jobbik tisztújító kongresszusán kapott szavazati aránynak megfelelő pénzt kellene kapnia mozgalmuknak az állami támogatásból; ez 46,4 százalék. Hozzátette: ha ezt nem kapják meg, akkor közadakozásból, önerőből, „mozgalmi lendülettel” működnek majd.

Kérdésre válaszolva azt is mondta, rövid távon nem, de hosszú távon számítanak arra, hogy a Jobbik parlamenti frakciójából kiválva még többen csatlakoznak Dúró Dórához, illetve pártjukhoz.Forrás: http://www.origo.hu/itthon/20180703-toroczkai-mi-hazank-mozgalom-megalakulas.html

Origo

A Petrényi Család Honlapja

Ha tetszett, oszd meg ezt a cikket!

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn