Kurz: az illegális bevándorlás visszaszorítása a legfontosabb

Ausztria egy biztonságos Európa megteremtésén fog dolgozni a soros uniós elnökség ideje alatt, melynek legfőbb prioritása az illegális bevándorlás visszaszorítása - jelentette ki Sebastian Kurz kancellár Strasbourgban.

Az Európai Parlamentnek a féléves osztrák elnökség prioritásairól folytatott plenáris vitáján az osztrák kancellár hangsúlyozta, hogy Ausztria egy védelmező Európát akar, hiszen az európai emberek biztonságának garantálása elsődleges fontosságú.

Sebastian Kurz

Fotó: AFP

Kurz kijelentette, hogy az európai biztonság alapja az EU külső határainak határozott és hatékony védelme.

A belső határok nélküli Európa is kizárólag a külső határok védelme mellett biztosítható”

– mondta az osztrák kancellár a magyar állásponttal összhangban.

Az osztrák kancellár mindemellett arról is beszélt, hogy Európának a szomszédos régiókban is aktívnak kell maradnia, ugyanis az unió biztonsága a térség stabilitásában rejlik. Kiemelte a nyugat-balkáni országok uniós csatlakozási kilátásainak fontosságát. El kell kerülni, hogy más országok, köztük Oroszország megerősítse befolyását a régióban – hangsúlyozta.

Sebastian Kurz elmondása szerint Európa jövőjéről napról napra gondoskodni kell, hogy ellen tudjon állni az egyre sűrűbben jelentkező kihívásoknak. A sokasodó próbatételek között említette a kereskedelmi feszültségeket az Egyesült Államokkal, a kínai gazdaság erősödése okozta kihívásokat, az Oroszország jelentette biztonsági nyomást és a Brexitben rejlő uniós gyengülést. Mindezen kérdések megoldásának elengedhetetlen feltétele Kurz szerint, hogy az unióban maradó 27 ország egységesebb maradjon, mint valaha.

Mint hangsúlyozta, el kell érni, hogy Európa megtartsa versenyképességét, amely alapja az európai életmódnak, feltétele a jólétnek, és ezek megőrzése ugyancsak az osztrák elnökség prioritásainak egyike. A jogállamiság, a demokrácia, az alapjogok Európa szívének dobbanása. Ezen értékeknek meg kell maradniuk Európában – tette hozzá Kurz.

 


Forrás: https://888.hu/article-kurz-az-illegalis-bevandorlas-visszaszoritasa-a-legfontosabb

888.hu

A Petrényi Család Honlapja

Ha tetszett, oszd meg ezt a cikket!

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn