Merkel továbbra sem tett le a migráció megszervezéséről

Az EU-n belül senki sem választhatja meg, hogy hol nyújtja be menedékjogi kérelmét, ezért a tagországok partneri együttműködésével vissza kell szorítani a másodlagos migrációt - mondta a német parlamentben Angela Merkel. A kancellár szerint fontos a határvédelem is, de azért nem vetette el a legális migráció lehetőségét. 

Rendet kell teremteni, és érvényesíteni kell a jogszabályokat a migráció valamennyi formájának területén - hangsúlyozta Angela Merkel német kancellár a szövetségi parlamentben. Beszédében rámutatott, hogy 2015-höz képest 95 százalékkal csökkent a Földközi-tengeren érkező menedékkérők száma.

Azonban az EU külső határának védelmét tovább kell erősíteni - tette hozzá, kiemelve, hogy Németország hozzájárul az uniós határ- és partvédelmi ügynökség, a Frontex fejlesztéséhez.  A Földközi-tengeren folytatott EU-s művelettel kapcsolatban hangoztatta, hogy mindenkinek be kell tartania a nemzetközi jog előírásait, így a nem kormányzati szervezeteknek is.

Angela Merkel továbbra sem tett le a migráció megszervezésérőlForrás: dpa Picture-Alliance/AFP/Bernd Von Jutrczenka

Együtt kell működni a menekültek származási országaival, és lehetőséget kell adni a legális migrációra, ezért Németországban törvényt kell alkotni az EU-n kívüli képzett munkavállalók bevándorlásának szabályozásáról - mondta.

Az EU-n belül senki sem választhatja meg, hogy hol nyújtja be menedékjogi kérelmét, ezért a tagországok partneri együttműködésével vissza kell szorítani a másodlagos migrációt - mondta Angela Merkel.Forrás: http://www.origo.hu/nagyvilag/20180704-angela-merkel-tovabbra-is-szeretne-legalis-migraciot.html

Origo

A Petrényi Család Honlapja

Ha tetszett, oszd meg ezt a cikket!

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn