?>

Tárgyalni kezdik a Soros-Sargentini-jelentés elleni javaslatot

Az Országgyűlés ma kezd tárgyalni a Sargentini-jelentés elleni kormánypárti határozati javaslatról.

 

Az ülésnap délelőtt 10 óra 30 perckor kezdődik, a Fidesz-KDNP képviselőinek az Európai Parlament által a közelmúltban elfogadott jelentésre megfogalmazott válaszának általános vitája az első napirendi ponton szerepel.

Kocsis Máté, a Fidesz frakcióvezetője korábban azt mondta, a dokumentumok október közepén fogadhatja el a Ház, amely a határozatban arra szólítaná fel a kormányt: ne engedjen a zsarolásnak, utasítsa vissza a Magyarország elleni valótlan vádakat, és jogi úton is lépjen fel a csalással elfogadott, Magyarországot rágalmazó jelentéssel szemben.

A nap további részében az igazságügyi tárca két, a közjegyzőket és az iparjogot érintő törvénymódosító javaslata kerül terítékre.

A Ház ülése hétfőn, október 8-án zárul.

A magyarok többsége nem dőlt be a Soros-Sargentini-jelentésnek

2018. szeptember 26. 16:35 A magyarok többsége nem ért egyet a Sargentini-jelentés elfogadásával - derült ki a Századvég legfrissebb közvélemény-kutatásából. A bevándorláspárti Judith Sargentini által beterjesztett, Magyarországot elítélő jelentés megszavazása óta mind Európában, mind Magyarországon heves vita folyik a jelentésben megfogalmazott vádakról, melynek kapcsán több hazai felmérés is napvilágot látott az elmúlt hetekben.

Miről szól a javaslat?

Gulyás Gergely és Kocsis Máté, a Fidesz frakcióvezetője Magyarország szuverenitásának megvédéséről és a Magyarországgal szembeni rágalmak visszautasításáról címmel határozati javaslatot nyújtott be szeptemberben az Országgyűlésnek.

A dokumentumban leszögezik: a jelentés és annak európai parlamenti elfogadása a demokratikusan megválasztott magyar parlament saját hatáskörében meghozott döntéseit, alaptörvényét, jogszabályait és személyi döntéseit támadta meg, ezzel túllépte hatáskörét, és megsértette Magyarország szuverenitását.

A határozati javaslat visszautasítja a Sargentini-jelentést, azt hazug bevándorláspárti vádiratnak, rágalomnak tekinti. Úgy fogalmaznak: a jelentés azért támadja Magyarországot, mert nem fogadott be bevándorlókat, elutasította a kvótát, jogi határzárat hozott létre, és büntethetővé tette az illegális bevándorlás szervezését.

Az Európai Unió Bírósága elé kerül a Soros-Sargentini-jelentés

A válogatott hazugságoktól és valótlanságoktól hemzsegő Soros-Sargentini jelentést szeptember 12-én fogadta el az Európai Parlament meglehetősen vitatott jogi körülmények között. A kormány döntése értelmében az Európai Unió Bíróságán támadják meg az EP Sargentini-jelentésről szóló szavazását, mivel a lisszaboni szerződéssel ellentétes módon, a tartózkodó szavazatok figyelmen kívül hagyásával született kétharmados többség.

Orbán: Magyarország nem fog engedni a zsarolásnak

A Soros-Sargentini jelentésről szóló vitában Orbán Viktor miniszterelnök is felszólalt. Beszédében hangsúlyozta, hogy azért ítélik el Magyarországot, mert a magyar emberek úgy döntöttek, hogy nem leszünk bevándorlóország.

Magyarország nem fog engedni a zsarolásnak. Magyarország védeni fogja a határait, védeni fogja a demokrácia európai értékét. Ha kell, Önökkel szemben is"

- mondta.

Hozzátette, hogy "mi, magyarok készen állunk a jövő májusi választásokra, ahol végre az emberek dönthetnek Európa jövőjéről".

 


Forrás: https://888.hu/article-targyalni-kezdik-a-soros-sargentini-jelentes-elleni-javaslatot

888.hu

A Petrényi Család Honlapja

Ha tetszett, oszd meg ezt a cikket!

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn