?>

Bakondi: az ellenzék nem a magyarok biztonságát tekinti a legfontosabbnak

Bakondi György, a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója szerint nem valószínű, hogy a baloldali, liberális ellenzék változtatna 2015 óta folytatott politikáján, és a magyar emberek biztonságát tekintené elsődlegesnek.

 

Bakondi Györgyöt szerdán az M1 műsorában arról kérdezték, hogy az Országgyűlés a nap folyamán kezdett tárgyalni a Soros-féle Sargentini-jelentés elleni kormánypárti határozati javaslatról.

Bakondi György

Fotó: MTI Fotóbank

Úgy fogalmazott, hogy az ellenzék megmutatta álláspontját, amikor megszavazta a Sargentini-jelentést az Európai Parlamentben, a Jobbik pedig, amely tartózkodott,

ezzel tulajdonképpen elősegítette annak elfogadását.”

A belbiztonsági főtanácsadó hangsúlyozta, hogy Magyarország migrációval kapcsolatos álláspontja tiszta és világos 2015 óta.

Az ezt támadó politikai erők időnként „homályos” megfogalmazásokat használnak, mint például, hogy nincs kvóta, nincs határsértő, valamint, hogy a migrációs helyzetet a kormány tartja fenn és európai megoldásra van szükség – mondta Bakondi György.

Ez az európai megoldás, ahogy körvonalazódik – éppen a Sargentini-vitában is – tömeges betelepítésről, kvóták szerinti szétosztásról és az ezt el nem fogadó országok politikai nyomás alatt tartásáról szól – tette hozzá.

Kitért arra is, hogy a görög szigeteken „teljes zsúfoltság van”, hatvan százalékkal érkezett több migráns, mint a tavalyi év azonos időszakában.

Ez azt jelenti – mondta Bakondi György –, hogy a mozgásuk nem csak az Európai Unió és Törökország közötti egyezménytől függ.

 


Forrás: https://888.hu/article-bakondi-az-ellenzek-nem-a-magyarok-biztonsagat-tekinti-a-legfontosabbnak

888.hu

A Petrényi Család Honlapja

Ha tetszett, oszd meg ezt a cikket!

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn