?>

A házasság férfi és nő kapcsolatán alapszik

Erről Soltész Miklós egyházi, nemzetiségi és civil társadalmi kapcsolatokért felelős államtitkár beszélt Nagyváradon a küszöbön álló romániai népszavazással összefüggésben - közölte a hirado.hu.

 

Keleti szomszédunkban vasárnap tartanak népszavazást a férfi és a nő házasságán alapuló család meghatározását rögzítő alkotmánymódosításról. A referendum kapcsán Soltész Miklós elmondta:

Európa jövőjét nem a migránsok betelepítése, hanem az őshonos, keresztény értékekre épülő családok kell, hogy jelentsék.”

Kiemelte azt is, hogy Magyarország alaptörvényében immár hét éve szerepel, hogy a házasság és a család csak nő és férfi kapcsolatából jöhet létre, és ezt az eszmét szeretnék erősíteni az unió többi országában, így Romániában is.

Soltész Miklós

Fotó: MTVA - Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap

A történelmi magyar egyházak püspökeivel együtt arra buzdítanak, hogy minél többen menjenek el a referendumra és szavazzanak igennel a keresztény családra.

A családok erősítése csak erős családpolitikán keresztül tud megtörténni, a támogatási rendszeren, lelki és egyéb hátterek megerősítésén keresztül – ennek egy része az, hogy a családokat úgy is megerősítjük, hogy kimondjuk azt, hogy egy férfi és egy nő kapcsolatából fakad a házasság”

– hangsúlyozta az államtitkár.

Majd hozzátette:

Ezért is biztatom, kérem a Romániában élő magyarokat, románokat és más nemzetiségűeket egyaránt, legyenek akár Erdélyben, a Partiumban, Székelyföldön vagy egész Romániában, ezen a hétvégén tegyék le a voksukat az igen mellett.”

A népszavazás és annak témája komoly vitákat gerjesztett az elmúlt hetekben. Vasárnap szivárványos lobogókat lengettek tüntetők százai a bukaresti kormánypalota előtti téren. Volt, aki rasszizmus és szexizmus-ellenes feliratokat öltött magára, míg mások azt írták táblájukra: a szeretet teszi a családot.

A nagyobbik kormánypárt elnöke, Liviu Dragnea bejelentette: pártja nem fog kampányolni sem az igenek sem a nemek mellett, csupán tájékoztató rendezvényeket szervez.

A romániai ortodox és a katolikus egyház azonban a voksolásra buzdít országszerte, és azt kéri a hívektől, szavazzanak igennel, vagyis mondják ki:

a család egy férfi és egy nő házasságának gyümölcse.
 


Forrás: https://888.hu/article-a-hazassag-ferfi-es-no-kapcsolatan-alapszik

888.hu

A Petrényi Család Honlapja

Ha tetszett, oszd meg ezt a cikket!

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn