?>

Itt már az utolsókat rúgja az MSZP

Egyre komolyabb bajban vannak a szocik Újpesten, ahol úgy tűnik, teljesen kiszorulóban van a párt és eluralkodott a teljes bizonytalanság.

 

Már korábban nyilvánosságra hozták, hogy az MSZP átadja Gyurcsányéknak az újpesti parlamenti körzetet, ez pedig egyet jelentett azzal, hogy az utódpárt IV. kerületi képviselete megindul a lejtőn. Kiss Péter korábbi MSZP-s miniszter halálát követően a megüresedő parlamenti körzet felett megindult a harc a baloldalt.

A 2014-es időközi választáson még ugyan az MSZP adta a jelöltet Horváth Imre személyében, aki jelentős fölénnyel meg is nyerte az időközi választást, azonban a 2018-as választás közeledtével egyre fogyott a levegő körülötte, míg végül kiderült számára, hogy hiába nyerte meg a körzetét, arra szemet vetett a DK. Ez már sok volt, ugyanis az országos megállapodás eredményeképpen parlamenti jelöltet a DK adhatott. Horváth ezután kilépett a szocialista pártból. 
 
 
Fotó: MTI Fotóbank

A döntés megosztotta az MSZP-t, sokan közülük nem szeretik a DK-t és annak vezetőjét, Gyurcsány Ferencet, ő volt korábban ugyanis az, aki Kiss Pétert félretolva lehetett az MSZP miniszterelnöke, hogy aztán dicstelenül lemondásra kényszerüljön, majd pedig otthagyva az MSZP-t új pártot hozzon létre.

Az Origo emlékeztet, hogy több korábbi MSZP-s ekkor úgy döntött, inkább háttérbe vonul, mert nincs ínyére az erőszakosan szélsőbalos nyomulás, amelyet Gyurcsányék csinálnak az új pártjukban, még az ő gyomrukat is megviselte, ahogy a DK támadja az egyházakat és a külhoni magyarokat, miközben migránsokkal telepítené tele az országot.

Az MSZP az idő múlásával annyira meggyengült Újpesten, hogy csak a helyi elnök Trippon Norbert a biztos pont a helyi szocialistáknál, de a helyiek közül sokan ebben is erősen kételkednek.

Trippon nem túl határozattan képviseli az MSZP érdekeit helyben, sokan attól tartanak, hogy hamarosan ő is átigazol a DK-ba. Pedig a polgármester-jelöltség az MSZP-DK megállapodás révén az MSZP-t illetné, de ebben is bajban vannak – írja a portál, mely emlékeztet arra, hogy a politikus polgármesterjelöltként már kétszer bukott a jelenlegi polgármesterrel szemben, újbóli indítása pedig nem biztos, hogy bölcs döntés lenne, és ezek a bukások a képviselőtestületben is lényegtelen szereplővé degradálták az MSZP-t.

Trippon abban látja egyetlen esélyét, ha összefog a Jobbikkal és az LMP-vel és egy választási koalícióval mosná össze a pártokat, aminek következtében az MSZP végleg jelentéktelenné válhat Újpesten. Ez Tripponnak azért is jó lenne, mert így harmadjára nem kéne már buknia, mint polgármesterjelölt, hanem ezt a lehetőséget megadná a pártok közös jelöltjének. 

Ez már sajnos a végjáték, az MSZP haláltusáját vívja Újpesten"

– mondta egy helyi MSZP-s, aki már nem bízik pártja megerősödésében. 

 


Forrás: https://888.hu/article-itt-mar-az-utolsokat-rugja-az-mszp

888.hu

A Petrényi Család Honlapja

Ha tetszett, oszd meg ezt a cikket!

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn