?>

Felfüggesztették Volner János párttagságát

 
 

Az elnökség péntek éjjeli döntése után szombaton elindult az etikai vizsgálat Volner János ellen, az Etikai bizottság pedig az eljárás idejére felfüggesztette a képviselő párttagságát – közölte Szabó Gábor pártigazgató a hvg.hu kérdésére.

 

Volner Jánost péntek este zárták ki a Jobbik képviselőcsoportból, miután egy körlevélben rendkívüli tisztújítást kezdeményezett, ami aztán viharos gyorsasággal terjedt szét a közpénzből fenntartott fideszes sajtóval.

Volner Jánossal együtt távozott Fülöp Erik és Apáti István is. Bár felszólították őket, hogy a Szent Koronára tett esküjükhöz híven adják vissza a mandátumukat, Dúró Dórához hasonlóan ezt nem tették meg. Fülöp Erik a Facebookon azt üzente, a pártból is kilép, így ellene nem lehet etikai eljárást indítani – közölte  portállal Szabó Gábor.

Szabó Gábor azt is közölte a lappal, hogy arról még nem döntöttek, hogy lesz-e tisztújítás, mivel Volner János és Apáti István a Jobbik eddigi alelnökei voltak.

Egyes információk szerint már történtek egyeztetések Dúró Dóra és Kövér László között arról, hogy a Fidesz a házszabály módosításával teheti lehetővé Mi Hazánk Mozgalom parlamenti frakciójának megalakítását. Dúró Dóra cáfolt, ráadásul egy képviselőre még szükségük van Toroczkai Lászlóéknak. Erről bővebben itt írtunk erről:

Jogszabály-módosítással juttathatja százmilliókhoz a Fidesz Toroczkaiékat, ha még egy embert kiszakítanak a Jobbikból

"Olyan információk jutottak a birtokunkba, mely szerint Kövér László már egyeztetett Dúró Dórával arról, hogy ha találnak maguk mellé még néhány képviselőt, a Fidesz úgy alakítja át a házszabályt, hogy Novák Előd pártjának frakciója lehessen.Forrás: https://alfahir.hu/2018/10/08/jobbik_szabo_gabor_volner_janos_apati_istvan

Alfahír

A Petrényi Család Honlapja

Ha tetszett, oszd meg ezt a cikket!

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn