?>

Közvetlen járat lesz Budapest és az indiai Mumbai között

Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter kedden, a Budapesten rendezett magyar-török üzleti fórum szünetében újságíróknak elmondta, hogy a világ egyik legnagyobb légitársasága, a Turkish Airlines közvetlen járatot indít Budapest és az indiai gazdasági élet központja, Mumbai között.

 

A külügyminiszter jelezte, hogy a szükséges tárgyalásokat haladéktalanul megkezdik a Turkish Airlinesszal és az indiai hatóságokkal. Szijjártó Péter indoklásában hangsúlyozta: az indiai beruházói közösség érdeklődése Magyarország iránt dinamikusan bővül.

 
Fotó: AFP

Így a Budapest-Mumbai közötti járat a magyar-indiai és általában a magyar-keleti gazdasági, kereskedelmi, befektetési kapcsolatok szempontjából komoly előrelépést fog jelenteni. A Malév csődje óta, a Budapest-Peking-járatot leszámítva nincs hosszú távú, keleti irányú járat Budapestről"

– ismertette a külügyminiszter, aki szerint ez Magyarországnak kifejezetten hátrányos, hiszen kelet felől egyre több a beruházási, befektetési és kereskedelmi szándék Magyarország és Közép-Európa irányába. 

 


Forrás: https://888.hu/article-kozvetlen-jarat-lesz-budapest-es-az-indiai-mumbai-kozott

888.hu

A Petrényi Család Honlapja

Ha tetszett, oszd meg ezt a cikket!

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn