Babis javasolni fogja, hogy ne fogadják el az ENSZ migrációs csomagját

Andrej Babis cseh kormányfő javasolni fogja, hogy Csehország – Magyarország és Ausztria példáját követve – ne csatlakozzon az ENSZ globális migrációs csomagjához.

A kormány a miniszterelnök csütörtöki prágai nyilatkozata szerint várhatóan a jövő héten fog foglakozni a témával. Andrej Babis, aki egyben a kormányzó ANO mozgalom elnöke, újságíróknak elmondta, hogy a cseh álláspont kialakítását előzetesen még koalíciós partnerével, a Cseh Szociáldemokrata Párt (CSSD) vezetőivel is meg akarja vitatni. A politikus az osztrák és a magyar álláspontot osztva úgy látja, hogy a tervezett paktum elmossa a különbségeket a legális és az illegális migráció között, illetve a dokumentum megfogalmazásai lehetővé teszik a különböző értelmezéseket.

Kormánykoalíciós partnerünknek azt fogom javasolni, hogy mi is úgy járjunk el, mint Ausztria vagy Magyarország– jelentette ki Babis a cseh parlamenti alsóházban egy ellenzéki képviselő kérdésére válaszolva.
„Nekem sem tetszik a paktum. Arra számítok, hogy a koalícióban döntést hozunk erről” – fejtette ki a kormányfő. Babis később újságíróknak úgy pontosított, hogy a kérdésről tárgyalni kíván Jan Hamácekkel és Tomás Petrícekkel, a bel-, illetve külpolitikai tárca szociáldemokrata vezetőivel.

A kormányfő ugyanakkor megerősítette, hogy Csehország továbbra is elutasítja a migránsok befogadását.„Nem fogadunk be semmiféle illegális migránsokat. Ez továbbra is érvényes” – szögezte le Andrej Babis. Szerinte a migránskérdés megoldását egy Afrikának szóló Marshall-terv, vagyis a jelenleginél nagyobb európai gazdasági segítség jelentheti.Forrás: http://www.origo.hu/nagyvilag/20181101-andrej-babis-javasolni-fogja-hogy-csehorszag-ne-csatlakozzon-az-ensz-globalis-migracios-csomagjahoz.html

Origo

A Petrényi Család Honlapja

Ha tetszett, oszd meg ezt a cikket!

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn