Magyarországot beválasztották a Nemzetközi Távközlési Egyesület tanácsába

Először választották be Magyarországot a Nemzetközi Távközlési Egyesület rendszeresen ülésező, szűkebb döntéshozó testületébe, a tanácsba hétfőn Dubajban - közölte az Innovációs és Technológiai Minisztérium.

A közleményben kiemelték, a tanácsi tagság nagyobb beleszólást jelent a távközlés-szabályozás nemzetközi ügyeibe, többek között az ITU távközlés jövője szempontjából meghatározó frekvencia-koordinációs tevékenységébe.

Magyarország sosem jutott még ilyen fontos szerephez a 193 tagállamot tömörítő szervezetben. A rendszeresen ülésező 48 tagú tanács döntéseket hoz a négyévenkénti közgyűlések között felmerülő kérdésekben, így Magyarország a korábbinál jóval nagyobb befolyásra tett szert a nemzetközi távközlés-szabályozásban - hangsúlyozzák a közleményben.

A kormány digitalizáció területén kifejtett aktivitása a nemzetközi kapcsolatokban is erősödést hozott, az ENSZ szakosított szerveként is tevékenykedő ITU-ban az alapító tag Magyarország egyre tevékenyebb szerepet tölt be - írja a szaktárca.

Felidézik, hogy 2015-ben Budapest adott otthont a fennállása 150. évfordulóját ünneplő szervezet nemzetközi kiállításának és szakmai konferenciájának több mint 4000 résztvevővel. Az ITU Telecom World 2019. évi megszervezésének jogát is Magyarország nyerte el.Forrás: http://www.origo.hu/itthon/20181106-magyarorszagot-bevalasztottak-a-nemzetkozi-tavkozlesi-egyesulet-tanacsaba.html

Origo

A Petrényi Család Honlapja

Ha tetszett, oszd meg ezt a cikket!

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn