Szijjártó Péter az osztrák határ menti települések vezetőivel tárgyalt

Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter Győrben találkozott az osztrák határ menti települések vezetőivel. Itt a magyar-osztrák határon történő szigorításokról tárgyalnak a felek.

Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter Győrben találkozott az osztrák határ menti települések vezetőivel, és kikérte véleményüket a magyar-osztrák határon lévő átkelők átjárhatóságával és az osztrák szigorításokkal kapcsolatban.

Menczer Tamás, a minisztérium tájékoztatásért és Magyarország nemzetközi megjelenítéséért felelős államtitkára közleményében azt írta, hogy a miniszter biztosította a településvezetőket arról, hogy mindent meg fog tenni a helyzet megnyugtató rendezése érdekében.

A Külgazdasági és Külügyminisztérium (KKM) által közreadott képen Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter megbeszélést folytat az osztrák határ menti magyar települések polgármestereivel GyőrbenForrás: MTI/KKM/Kkm/Kovács Márton

Ezt követően Szijjártó Péter Kismartonba utazik, ahol Hans Niessl burgenlandi tartományfőnökkel tárgyal ugyanerről a kérdésről.
Még a mai nap Szijjártó Pétert Bécsben fogadja Heinz-Christian Strache alkancellár és Karin Kneissl külügyminiszter is– közölte az államtitkár.Forrás: http://www.origo.hu/itthon/20181107-szijjarto-peter-az-osztrak-hatar-menti-telepulesek-vezetoivel-targyalt.html

Origo

A Petrényi Család Honlapja

Ha tetszett, oszd meg ezt a cikket!

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn