?>

Mégiscsak összefutott egymással Trump és Putyin

 

Mégis sor került egy rövid, „rögtönzött” találkozóra Donald Trump és Vlagyimir Putyin között a G20 országcsoport Buenos Aires-i csúcsértekezletének helyszínén. Részleteket sajnos nem tudunk.

Korábban az amerikai elnök megerősítette, hogy találkozni kíván a csúcsértekezlet „margóján” orosz hivatali kollégájával, majd lemondta a találkozót. Helyi idő szerint péntek este azonban mégis beszélt egymással röviden Trump és Putyin, a fotózás előtt váltottak egymással egy-két szót.

Amerikai és orosz tisztségviselők ugyanakkor kapcsolatba léptek egymással a csúcstalálkozó helyszínén. Jurij Usakov, az orosz elnök külügyi tanácsadója elmondta: találkozott John Bolton amerikai nemzetbiztonsági tanácsadóval. Megállapodtak abban, hogy Oroszország és az Egyesült Államok kész a továbbiakban is tartani a kapcsolatot. Újságírói kérdésre azt is elmondta: az amerikaiak kezdeményezték a tanácskozásokat. Azt viszont a szóvivő nem tudta, mikor találkozik újra egymással Trump és Putyin.

 
Fotó: AFP
Pikáns témák Merkel, Putyin és Macron között

Angela Merkel német kancellár és Vlagyimir Putyin orosz elnök a szíriai helyzetről, a kercsi incidensről és az Azovi-tenger körüli ukrán-orosz vitáról folytatott megbeszélést Buenos Airesben. Steffen Seibert német kormányszóvivő közölte: a megbeszélést a munkareggeli során folytatták, a fő téma a Szíria és az Azovi-tenger körüli ukrán-orosz konfliktus volt. Peszkov ezzel kapcsolatban úgy nyilatkozott: a Merkel-Putyin megbeszélés meglehetősen hosszú és részletekbe menő volt.

Peszkov azt is elmondta, hogy az orosz elnök találkozott Emmanuel Macronnal is, aki Merkelhez hasonlóan sürgette a kercsi incidens nyomán letartóztatott és moszkvai börtönökbe szállított ukrán matrózok elengedését. Putyin leszögezte: a matrózok ügyében a bíróság az illetékes hatóság.

 


Forrás: https://888.hu/article-megiscsak-osszefutott-egymassal-trump-es-putyin

888.hu

A Petrényi Család Honlapja

Ha tetszett, oszd meg ezt a cikket!

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn