?>

Elhúzódó folyamat lesz a hetes cikk szerinti eljárás

Elhúzódó folyamat lesz a Magyarország ellen az Európai Unióban (EU) indított, úgynevezett hetes cikk szerinti eljárás – mondta a Magyar Hírlapnak adott interjúban Völner Pál, az Igazságügyi Minisztérium parlamenti államtitkára, hozzátéve, hogy ez az eljárás is „csak a politikai kirakatper része”.

Az európai parlamenti (EP-) választások előtt valószínűleg semmi nem történik, azután pedig új EP és új Európai Bizottság lesz – mondta az államtitkár a keddi számban megjelent interjúban.
Kijelentette:

ezen az ügyön keresztül is érződik a régi, meghatározó uniós tagállamoknak (Németország, Franciaország) az a törekvése, hogy ők uralják az unió döntéshozatalát. Amikor bizonyos ügyekben törésvonalak mutatkoznak, akkor hajlamosak más eljárások keretében egyes tagállamokat a sarokba küldeni. Most ilyen a bevándorlás ügye.

Az ENSZ menekültügyi paktumáról szólva – amelynek elfogadási folyamatából Magyarország kilépett – Völner Pál egyebek között elmondta: az egyik értelmezés szerint ennek nincs kötelező ereje, ugyanakkor korábbi egyezményekből kiindulva látszik, hogy ami nem jog, csak egyfajta ajánlás, azt a nemzetközi bíróság egy idő után elkezdi joggyakorlatként alkalmazni.

Fekete-afrikai migránsok érkeznek a délkelet-spanyolországi Motril kikötőjébe 2018. december 4-énForrás: MTI/EPA-EFE/Miquel Paquet

Völner megerősítette a kormánynak azt az álláspontját, hogy

a paktum világszinten aktivizálná a migrációs folyamatokat, amelyek egyik fő célpontja Európa.

Az úgynevezett migránskártyákkal kapcsolatban az államtitkár arra hívta fel a figyelmet: ma Európában és a világ többi részén a pénzmosás elleni szabályok miatt mindenkinek beazonosíthatónak kell lennie, a bankkártya-tulajdonosoknak is, a migránskártyák esetében azonban semmiféle ilyen adat nincs. A migránsvízumokról pedig úgy vélekedett, hogy azok bevezetése újra az illegális bevándorlók elosztásának felvetéséhez vezetne.Forrás: http://www.origo.hu/itthon/20181204-magyar-hirlap-volner-pal-elhuzodo-folyamat-lesz-a-hetes-cikk-szerinti-eljaras.html

Origo

A Petrényi Család Honlapja

Ha tetszett, oszd meg ezt a cikket!

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn